UPDATE Giani Deli-Iorga: „Sunt autorul crimelor de la Cernavodă, dar nu cred că sunt un pericol public!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Recursul lui Giani Deli-Iorga a fost judecat astăzi de acelaşi preşedinte de complet recuzat cu câteva ore înainte. Giani le-a spus judecătorilor că el este autorul celor două crime de la Cernavodă, în ciuda eforturilor avocatei sale de a-l apăra.

UPDATE Magistraţii Curţii de Apel au respins recursul formulat de Giani Deli-Iorga. Principalul susuect al celor două crime de la Cernavodă rămâne în arest, după ce judecătorii au apreciat ca tardivă cererea lui Deli-Iorga.

UPDATE
Apărătoarea legală a lui Giani Deli-Iorga nu este la primul dosar „greu“. Aurica Nasta Grigorescu este cea care l-a apărat şi pe Shyti Blenis, condamnat la închisoare pe viaţă în cazul tripului asasinat de la Mangalia. Albanezul a fost găsit vinovat de uciderea familiei Ion din Mangalia. După ce a sugrumat-o pe Lucreţia Ion, Blenis l-a injunghiat pe soţul ei, Alexandru Ion. Pentru a se asigura că în urma oribilelor crime nu rămâne niciun martor, albanezul a luat-o pe micuţa Amalia (8 ani) de la şcoală, a sugrumat-o, apoi a aruncat-o în portbagajul maşinii sale şi a dus-o în afara Constanţei. Când fetiţa şi-a revenit din leşin, Blenis a îngropat-o de vie într-o lizieră din apropierea localităţii Valu lui Traian. Aceeaşi soartă au avut-o şi părinţii fetiţei, care au fost îngropaţi în apropierea localităţii 23 August. După ce şi-a îngropat victimele, albanezul şi complicele său au luat actele de identitate al familiei şi două geamantane cu haine, încercând să dea impresia că cei trei au fugit din ţară.

UPDATE
Apărătoarea lui Deli-Iorga a încercat să convingă judecătorii să accepte recursul şi să-i elibereze clientul. „Bogdan Mitu a lăsat în mod tendenţios actul de identitate al clientului meu în maşină. În plus, în maşina lui Mitu au fost găsite două cuţite care nu au fost examinate nici până acum. O serie  de probe nu au fost administrate, deci nu există indicii că Deli-Iorga ar fi autorul celor două crime“. Afirmaţiile avocatei au fost defiinţate chiar de clientul său, care a recunoscut încă o dată că el i-a ucis pe socrii celui mai bun prieten.

UPDATE
În ciuda eforturilor avocatei de a-şi apăra clientul, Deli-Iorga a susţinut în faţa judecătorilor că îşi menţine ultima declaraţie dată procurorului, prin care recunoaşte că el este criminalul soţilor Garoafă. „Recunosc fapta, regret foarte mult. Sunt autorul acestor două crime, dar nu cred că punerea mea în libertate ar reprezenta un pericol public“, a spus Giani.

Constanţa: UPDATE Avocata lui Giani Deli-Iorga l-a recuzat pe preşedintele completului de judecată

Apărătoarea lui Deli-Iorga, Aurica Grigorescu, spune că între clientul ei şi Bogdan Mitu ar fi existat o înţelegere prealabilă: „Mitu a încercat să-i ducă pe anchetatori pe altă pistă. Clientul meu poate fi acuzat doar de favorizarea infractorului".

Criminalul din Cernavodă a ucis cu „sânge rece“

Procurorul de şedinţă a cerut ca recursul formulat să fie respins, invocând faptul că recursul a fost formulat prea târziu, peste termenul legal. În apărarea clientului său, Aurica Grigorescu a motivat că „arestul nu i.a dat lui Deli-Iorga o foaie de hârtie pe care să îşi scrie recursul“.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite