Expertiza psihiatrică a criminalului de la Cernavodă, gata după o săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O săptămână a durat expertiza psihiatrică făcută lui Giani Deli-Iorga (30 de ani) de o comisie medicală de la Clinica de specialitate de la Palazu Mare din Constanţa.

Acesta este acuzat că i-a ucis la 3 ianuarie, cu câte 30 de lovituri de cuţit, pe soţii Petre şi Elena Garoafă din Cernavodă - părinţii Gabrielei Mitu, soţia celui mai bun prieten al său. Bogdan Mitu este şi acum dat dispărut, după ce şi-a înecat soţia în Dunăre, tot la 3 ianuarie, aparent fără să ştie de uciderea socrilor săi. Expertizarea încheiată vineri a urmărit să stabilească dacă Giani Deli-Iorga a avut sau nu discernământ când i-a ucis pe bătrânii cu care petrecuse Revelionul.

Rezultatele preliminare ale evaluării psihice relevă că Giani Deli-Iorga este un tip foarte calm, capabil să-şi controleze reacţiile şi sentimentele. Specialiştii au audiat-o şi pe mama lui Giani. Fratele geamăn al celui acuzat de crimă, Gimmy Deli-Iorga, şi-a aşteptat mama să iasă de la audieri. „Eu îl cunosc, ştiu cum este el. Chiar dacă el s-a îndepărtat de familie în ultima perioadă, ştiu că nu era capabil să facă aşa ceva. Nu înţeleg ce sau pe cine vrea să acopere, dar nu el este criminalul", a declarat bărbatul.  El a spus că fratele său nu este o fire care să facă ceva din proprie iniţiativă. „El este genul delăsător, care nu ar face nimic fără să fie împins de la spate. Dumnezeu ştie în ce s-a băgat şi acum trage ponoasele", a mai spus Gimmy Deli-Iorga. 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite