Doi suspecţi reţinuţi pentru audieri în cazul crimei de la Ghindăreşti! UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călugărul Alexe Artiom FOTO: Pro TV
Călugărul Alexe Artiom FOTO: Pro TV

Doi bărbaţi din localitate au fost reţinuţi pentru audieri în această dimineaţă. Călugărul Alexe Artiom a fost văzut pentru ultima dată în compania lor. În plus, unul dintre ei a cerut cu împrumut o secure de la un sătean.

UPDATE ora 15.00 Unul dintre suspecţi a leşinat în timpul audierilor, în sediul Poliţiei, şi a fost luat cu o Ambulanţă. Poliţiştii au percheziţionat locuinţa celor doi fraţi şi au ridicat câteva haine dar şi un topor. Obiectele nu au urme vizibile de sânge însă vor fi expertizate pentru a se stabili dacă nu cumva nu au fost spălate. Anchetatorii au spus că fraţii nu vor fi, deocamdată, nici puşi sub învinuire nici reţinuţi.

UPDATE ora 12.40 Cei doi suspecţi au fost scoşi, în urmă cu puţin timp din sediul Poliţiei Ghidăreşti. Până la acest moment nu s-a confirmat dacă poliţiştii şi procurorii au găsit probele necesare pentru a-i pune sub învinuire.

UPDATE ora 11.50 Anchetatorii au obţinut mandat de percheziţie pentru a intra în casa suspecţilor, în căutare de probe. Oamenii legii caută urme de sânge, arma crimei, crucea purtată de călugăr în momentul în care a fost asasinat sau orice alte indicii că cei doi suspecţi ar fi comis crima. Deşi au fost interogaţi separat, suspecţii nu au recunoscut comiterea faptei. Suspecţii sunt din Ghindăreşti.

În căutare de probe, poliţiştii au firmat înmormântarea de ieri a călugărului Alexe. Oamenii legii sperau ca printre cei prezenţi la înhumare să se numere şi ucigaşul. Anchetatorii cred că cel puţin două persoane ar fi fost implicate în crimă.

Oamenii legii nu au făcut deocamdată percheziţii domiciliare, cei doi fiind interogaţi la sediul Poliţiei Ghindăreşti.

Fostul călugăr Alexe Artiom (40 de ani) a fost găsit decapitat pe o stradă din Ghindăreşti, sâmbătă dimineaţă. Capul, despărţit de trup, se afla lângă picioarele victimei.
Călugărul Alexe purta rasa specifică monahilor ortodocși, iar hainele miroseau a alcool. Pe piept anchetatorii au descoperit însă o urmă albă, de forma unei cruci, semn că bărbatul purtase la gât un astfel de obiect religios, care însă nu a fost găsit până în prezent, ceea ce înseamnă că ar fi putut rămâne la criminal.



Legiştii au descoperit că victima a fost ucisă cu o cruzime greu de imaginat. El a fost desfigurat cu lovituri de topor, astfel încât cu greu a putut fi recunoscut. Surse din cadrul anchetei susţin că ar fi vorba despre minimum doi criminali.

Bărbatul nu mai fusese văzut de câteva zile. „Joi după-amiază a fost văzut de localnici, în Ghindăreşti“, a declarat comisar-şef Camil Manea, adjunctul şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa.

„Fratele meu trebuie răzbunat!“


Telefonul fostului călugăr, în care anchetatorii au găsit un mesaj în limba italiană de la un bărbat care-i spunea că vrea să-l revadă, a fost găsit în casa lui Artiom, sub pernă. De altfel, ultimele apeluri de pe telefon erau tot de joi, ultima zi în care fostul călugăr a fost văzut în viaţă. „El pleca mereu cu telefonul la el. Probabil că l-a chemat cineva până afară şi a ieşit în grabă. Moartea lui trebuie răzbunată, criminalul lui merită închisoare pe viaţă“, spune fratele victimei, Petre Artiom (54 de ani).

Criminaliştii au filmat înmormântarea


Alexe Artiom a fost înmormântat ieri, la Ghindăreşti. Sicriul cu trupul neînsufleţit a fost depus în curtea casei sale. Fostul călugăr a fost înmormântat fără preoţi, doar în prezenţa poliţiştilor, dar şi a procurorilor criminalişti care au filmat înmormântarea. Ei speră să obţină indicii preţioase care să-i conducă la asasinul fostului călugăr. 



Peste 100 de persoane din sat l-au condus pe ultimul drum pe bărbatul decapitat, care a fost înmormântat înveşmântat în haine albe. Oamenii au adus bani sau mâncare pentru a ajuta familia fostului călugăr.

image
image

Călugăr decapitat, abandonat într-un sac pe strada primarului din Ghindărești

Mister nerezolvat: cine l-a decapitat pe călugărul Alexe?


Mesaj cu tentă sexuală în telefonul călugărului decapitat. Vezi aici cine îi scria!


Călugărul decapitat a slujit la mănăstirea de rit vechi Uspenia. Vezi aici imagini cu mănăstirea unde a trăit până în vară Alexe Aritom!


Călugărul decapitat, înmormântat fără preoţi! El este condus pe ultimul drum de procurori şi poliţişti

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite