Constanţa: Vor fi analizate ultimele 17 minute din viaţa scafandrilor morţi în epava „Medy“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipamentele de înregistrare ale scafandrilor Cătălin Ispas (26 de ani) şi Cristian Zarafu (38 de ani), morţi în data de 9 septembrie în epava navei Medy, au fost „descărcate“ de specialiştii Institutului de Tehnici Avansate a Serviciului Român de Informaţii. Imaginile au rezistat chiar dacă respectiva cameră a rămas sub apă patru luni.

Tehnicienii au trimis imaginile şi datele obţinute Parchetului care anchetează împrejurările în care au murit cei doi. „Specialiştii au luat datele de pe ceasurile de scufundare ale scafandrilor şi au descărcat camera video. Pe cameră a fost înregistrată o filmare subacvatică cu o durată de 17 minute“, au declarat surse din anchetă.
Imaginile care reprezintă ultimele minute din viaţa celor doi scafandri vor fi trimise Centrului Naţional de Scafandri pentru a fi expertizate. „Trebuie să stabilim cine a realizat filmarea, dacă nu cumva cardul a păstrat o filmare mai veche şi ce reprezintă de fapt“, au afirmat anchetatorii.

Concluzia specialiştilor: Cristian Zarafu şi Cătălin Ispas au fost trimişi la moarte sigură

Recunoştinţă pentru scafandrii turci care i-au găsit pe Zarafu şi Ispas

Până la acest moment, împrejurările în care au murit cei doi nu sunt cunoscute. Ispas şi Zarafu fuseseră angajaţi de Jorj Unciuleanu, administratorul firmei Hunter’s să realizeze o filmare la epava navei Medy, scufundată la patru mile travers de Capul Tuzla. Filmarea avea ca scop identificarea posibilităţilor de scoatere a produsului petrolier din tancul navei.

Catalin Ispas a fost descoperit mort, în sala motoare în ziua de 13 decembrie. Trupul lui Zarafu a fost recuperat tot din sala motoare, dar de la un etaj superior, în ziua de 24 decembrie.

Citiţi şi:

Dramatic: Scafandrul Cristian Zarafu, înmormântat în ziua de Crăciun

Rudele scafandrului Zarafu se tem de muşamalizarea cazului „Medy“

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite