Concluzia specialiştilor: Cristian Zarafu şi Cătălin Ispas au fost trimişi la moarte sigură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Ispas şi Cristian Zarafu au fost găsiţi morţi în epava navei Medy
Cătălin Ispas şi Cristian Zarafu au fost găsiţi morţi în epava navei Medy

Specialiştii Centrului de Scafandri Constanţa au terminat expertiza tehnico-ştiinţifică a echipamentelor purtate de Cristian Zarafu şi Cătălin Ispas în ziua în care s-au scufundat la epava navei Medy. Cei doi au murit în data de 9 septembrie în circumstanţe rămase, deocamdată, necunoscute.

Potrivit raportului remis familiilor victimelor şi procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa Zarafu şi Ispas s-au scufundat la mare la o adâncime de peste 35 de metri fără să fie echipaţi corespunzător, în condiţiile în care temperatura apei era de 10 grade.

Rudele scafandrului Zarafu se tem de muşamalizarea cazului „Medy

Al doilea scafandru dispărut, abandonat în adâncuri

Unul dintre scafandrii dispăruţi, găsit în epava navei Medy

„Raportul constată încălcări ale normelor privind pregătirea, organizarea şi protecţia muncii în activitatea de scufundare atât în ceea ce priveşte echipamentul cât şi în ceea ce priveşte personalul disponibil şi asistenţa medicală ce ar fi trebuit acordată în caz de nevoie. Expertiza este probă în procesul penal care urmează. La acest moment este începută urmărirea penală in rem pentru ucidere din culpă“, a declarat Cătălin Filişan, avocatul familiei lui Cătălin Ispas.

„Potrivit actului de constatare al UM 02145 (Centrul de Scafandri) – SC Hunters Company SRL nu deţinea autorizaţie din partea acesteia pentru a desfăşura activităţi de scufundare. Raportat la situaţia de fapt şi probele de la dosar, familia lui Cătălin Ispas va face toate demersurile legale pentru tragerea la răspundere penală a persoanei vinovate de uciderea lui Cătălin cât şi pentru tragerea la răspundere a persoanelor care îl favorizează pe cel care se face vinovat de uciderea celor doi scafandri sau care îngreunzează ancheta şi nu declara adevărul“, a mai afirmat avocatul Filişan.




Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite