Constanţa:UPDATE Rudele scafandrului Zarafu se tem de muşamalizarea cazului „Medy“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trupul lui Cristian Zarafu a fost recuperat ieri din epava navei Medy după aproape trei luni de la dispariţie. În butelia scafandrului nu a mai fost găsit aer, iar echipamentul de scufundare era incomplet.

UPDATE ora 16.15 Medicii legişti au finalizat necropsia scafandrului Cristian Zarafu. Specialiştii au stabilit că scafandrul a murit înecat. „Cauza decesului este asfixia mecanică prin înec“, au explicat legiştii.

Alarma a fost dată ieri, în jurul prânzului, când scafandrii firmei turceşti Aras Ship Salvage au anunţat că au găsit şi trupul lui Cristian Zarafu (38), cel de-al doilea scafandru dispărut la începutul lunii septembrie. Colegul său, Cătălin Ispas (26), a fost găsit în urmă cu zece zile, iar de atunci căutările au fost întrerupte doar noaptea.

Mafia din zona portuară, vinovată de moartea scafandrilor

„Scafandrul a fost găsit în jurul orei 13.00 de echipajul de pe nava Pehlinav 2“, a declarat Tolga Degirmencioglu, directorul firmei Aras Ship Salvage. Jumătate de oră mai târziu, din dana 12 a Portului Constanţa spre epava Medy pleca o şalupă care să aducă la mal trupul lui Zarafu. După o întârziere de aproape zece minute în care poliţiştii au fost ocupaţi să dea jos din nava de salvare o parte dintre jurnalişti, ambarcaţiunea a ieşit în larg. În jurul orei 15.30, nava a ajuns la epava Medy, iar jumătate de oră mai târziu, trupul lui Zarafu a fost scos din mormântul de fiare.




Echipament incomplet

Surse din cadrul anchetatorilor spun că Zarafu a fost găsit pe scări, cu un nivel mai sus faţă de sala motoarelor, unde a fost descoperit trupul lui Cătălin Ispas. Aceleaşi surse au menţionat că echipamentul purtat de Cristian Zarafu era incomplet. Butelia cu care se scufundase nu mai avea aer în ea, iar vesta pe care ar fi trebuit să o poarte scafandrul nu a fost găsită pe el. În plus, în jurul taliei scafandrului era doar o centură.

Scafandrii dispăruţi, loviţi de o barcă de salvare

„A încercat să caute ajutor“

Operaţiunea a durat aproape patru ore, astfel că în jurul orei 17.40, trupul scafandrului Cristian Zarafu a fost scos la mal, în dana 12. În tot acest timp, rude şi foşti colegi au aşteptat ca turcii să recupereze trupul fratelui şi al prietenului lor. „Sigur s-a întâmplat ceva acolo, în adânc. Eu ştiu că Ispas avea probleme cu inima. I s-a făcut rău şi a rămas acolo. Cel mai probabil, Zarafu a încercat să iasă, să se salveze şi să ceară ajutor“, a spus un apropiat al celor doi scafandri. „Au fost trimişi la moarte sigură. Unciuleanu nu ar fi trebuit să-i lase să coboare fără echipament complet. Dar pentru că aveau nevoie de bani să supravieţuiască, au coborât şi uite cum au sfârşit. Autorităţile române nici măcar n-au fost în stare să îi găsească, dar nici nu i-au lăsat pe alţii să o facă“, spunea revoltat un fost coleg de-al scafandrilor.

Constanţa: Cei doi scafandri au murit pe contract de colaborare

Rudele lui Cristian Zarafu au fost anunţate la scurt timp după ce turcii au găsit trupului scafandrului. Logodnica lui Cristian Zarafu era în Italia şi intenţionează să ajungă în ţară în cel mai scurt timp posibil. „Am aflat de la un prieten. Caut primul avion să vin acasă“, a declarat Veronica Gruia, logodnica scafandrului.

image

Tânăra a spus cu glasul sugrumat de durere că are vrea să afle ce s-a întâmplat de fapt în acest caz: cine i-a trimis, de ce şi care era misiunea lor reală la epava navei Medy. „Vă rog să mă ajutaţi şi să nu lăsaţi ca acest caz să fie muşamalizat, aşa cum s-a întâmplat de fiecare dată“, a spus tânăra printre suspine.

CITIŢI ŞI:

Constanţa: EXCLUSIV Camera video a scafandrilor a filmat ultimele 25 de minute din viaţa lor

Constanţa: EXCLUSIV: Unul dintre scafandrii dispăruţi, găsit în epava navei Medy UPDATE

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite