Constanţa: EXCLUSIV: Unul dintre scafandrii dispăruţi, găsit în epava navei Medy UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Ispas şi Cristian Zarafu au dispărut lângă epava navei Medy
Cătălin Ispas şi Cristian Zarafu au dispărut lângă epava navei Medy

Trupul unuia dintre scafandrii dispăruţi în mare, la începutul lunii septembrie, a fost găsit în această dimineaţă în apropiere de nava Medy, scufundată în zona localităţii constănţene Tuzla.

UPDATE ora 15.20 Un procuror este aşteptat să ajungă în Portul Constanţa, pentru a examina cadavrul care urmează să fie adus la mal de nava „Opal“. Specialiştii vor stabili dacă scafandrul a avut o moarte violentă. Nici până la acest moment există indicii care să indice cu exactitate cui îi aparţine trupul neînsufleţit.

UPDATE Ora 14.55
Nava cu trupul scafandrului, încă neidentificat, se îndreaptă către Portul Constanţa. Nu există niciun reprezentant al familiei care să-l aştepte. La faţa locului a venit doar agentul remorcherului pe care erau îmbarcaţi cei care au făcut macabra descoperire.

UPDATE Ora 14.15 Trupul scafandrului a fost scos din apă de echipajul navei Opal.

UPDATE Ora15.15 Scafandrii Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare au coborât pentru a aduce la suprafaţă trupul colegului descoperit azi-dimineaţă în epava navei Medy.

UPDATE Ora 13.00 Nava Opal a ajuns în urmă cu puţin timp la epava navei Medy, iar din moment în moment urmează să înceapă operaţiunile de scoatere a scafandrului.

UPDATE Ora 12.40 Nava Opal aparţinând Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) se îndreaptă spre epava navei Medy. La bord se află poliţişti şi reprezentanţi ai Autorităţii Navale Române.

Operaţiunile de evacuare a combustibilului din epava navei Medy au fost oprite şi nimeni nu mai face nimic până când vor veni cei care îl vor scoate pe scafandru din apă.

Ion Voicu, directorul Agenţiei Naţionale de Salvare a Vieţilor Omeneşti pe Mare a spus că a fost informat despre descoperire.

Emoţii şi disperare în familiile celor doi scafandri. Nu se ştie cine a fost găsit

Constanţa: UPDATE Familiile scafandrilor dispăruţi în mare imploră: daţi-ne măcar corpurile lor!

Autorităţile spun că trupul nu a fost încă identificat. Ar putea fi oricare dintre cei doi scafandri daţi dispăruţi: Cătălin Ispas şi Cristian Zarafu.

Reprezentanţii firmei Aras, care fac lucrările de evacuare a produselor petroliere din tancurile epavei Medy, au zărit ceea ce părea a fi mâna unui om în compartimentul motoarelor şi au anunţat autorităţilor.

Reamintim că cei doi scafandri au fost daţi dispăruţi la 9 septembrie.

CITIŢI ŞI:

Mafia din zona portuară, vinovată de moartea scafandrilor

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite