Constanța: Dramatic: Scafandrul Cristian Zarafu, înmormântat în ziua de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 100 de persoane au venit astăzi dimineață, în ziua de Crăciun, ca să-și ia rămas bun de la Cristian Zarafu (38 de ani) scafandrul înecat în ziua de 9 septembrie la epava navei Medy. Durerea celor care au asistat la ultimul drum al tânărului mort în condiții încă necunoscute a fost sfâșietoare.

Ceremonia a fost una restrânsă spre deosebire de înmormântarea lui Cătălin Ispas, scafandrul mort în aceeași misiune de la epava navei Medy. Rudele și prietenii l-au plâns pe Zarafu la biserica Sfântul Nicolae din Mangalia.

Constanţa:UPDATE Rudele scafandrului Zarafu se tem de muşamalizarea cazului „Medy"

La biserică a venit și administratorul firmei Hunter, Jorj Unciuleanu, cel care îi angajase pe tineri pentru misiunea din adâncuri, însă acesta a plecat înainte ca scafandrul să fie îngropat, după ce rudele și prietenii defunctului i-au arătat clar că prezența sa nu este dorită. ”Nu pot să cred că a venit. Îi sfătuiesc pe toți scafandrii să aibă mare grijă înainte de a mai lucra cu acest om”, a spus Veronica Gruia, prietena lui Zarafu.

Constanţa: Cei doi scafandri au murit pe contract de colaborare

”Viața lui Cristi este precum casa lui: le-a lăsat la jumătate”, a spus Ion Voicu, directorul Agenției Române pentru Salvarea Vieții Omenești în Marea Neagră, prieten cu scafandrul decedat în condiții atât de tragice.

Zarafu a fost înhumat în cimitirul vechi din Mangalia. Chiar dacă acum autoritățile au la dispoziție toate datele pentru a stabili cum au murit cei doi, nu au formulat deocamdată nici o concluzie oficială.

Corpul lui Cristian Zarafu a fost descoperit vineri dimineață, la un nivel mai sus față de sala mașini, unde a fost găsit corpul lui Cătălin Ispas. Legiștii au stabilit, în ambele cazuri, că, aparent, cauza morții este asfixia mecanică prin înec.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite