Constanţa: Paznicul care a văzut-o ultima dată pe asistenta universitară: „Am scăpat-o din mână!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paznicul Ion Hazur (40 de ani) îşi recunoaşte vina
Paznicul Ion Hazur (40 de ani) îşi recunoaşte vina

Paznicul obştesc din Nicolae Bălcescu mărturiseşte că nu şi-a îndeplinit sarcinile de serviciu şi a lăsa-o să fugă pe asistenta universitară. Fostul lector universitar Luminiţa Magdalena Călin (37 de ani) a dispărut fără urmă în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe câmpul din satul Stupina, comuna Crucea.

Zeci de poliţişti, jandarmi şi săteni au periat, timp de trei zile, câmpul pe care femeia a fost scăpată din mâini de paznicul obştesc Ion Hazur (40 de ani). Bărbatul făcea echipă cu poliţistul Cristian Zbenghea, agentul din Nicolae Bălcescu.

Constanţa: EXCLUSIV Asistenta universitară dispărută a fost dată afară de la ASE din cauza absenţelor

Constanţa: EXCLUSIV Dispariţie misterioasă a unei asistente universitare

Casa în care locuieşte paznicul Ion Hazur

„Am organizat un control de rutină în localitatea Dorobanţu, la intersecţia Drumului Naţional 2A cu strada Cuza Vodă. În jurul orei 2.00, am observat o maşină care venea dinspre Hârşova şi circula cu faruruile stinse“, reia Hazur filmul evenimentelor din noaptea de 10 spre 11 decembrie.

Luminiţa Magdalena Călin, lector universitar, căutată cu elicopterul după ce a dispărut fără urmă undeva pe drumul dintre Constanţa şi Bucureşti

„Nu ştiam că e femeie“

Fostul poliţist comunitar, actual paznic obştesc, spune că autoturismul marca Peugeot circula cu viteză foarte mare. „Avea o viteză enormă, ne-am luat după maşina suspectă şi am ajuns-o după aproape 35 de kilometri, în localitatea Stupina, comuna Crucea“, îşi continuă Hazur varianta de poveste. Bărbatul spune că maşina condusă de Luminiţa Magdalena Călin a rămas împotmolită pe câmpul din dreptul satului Stupina.

Asistenta Magdalena Luminiţa Călin a dispărut vineri seara

„Când a văzut că e blocată în pământul proaspăt arat, şoferul a luat-o la fugă pe câmp. Am urmărit persoana care a coborât de la volan şi abia atunci am realizat că este femeie“, susţine Hazur.

Declaraţii contradictorii

Iniţial, din declaraţiile date de fostul poliţist comunitar a reieşit că nu a vorbit nicio clipă  cu Luminiţa Călin. Ieri, Hazur s-a mai gândit şi a găsit o nouă variantă a filmului dispariţiei. „Am reuşit să o prindem şi am încercat să ne înţelegem cu ea. Mai bine de 40 de minute, chiar o oră, am încercat să pricepem ce vrea să ne spună“, povesteşte el. El spune că fosta profesoară universitară nu articula niciun cuvânt, motiv pentru care poliţistul Cristian Zbenghea a plecat spre maşina de Poliţie parcată la aproximativ 30 de metri, în spatele maşinii abandonate de femeie.

„Poliţistul s-a dus la maşină, să ia o foaie şi un pix şi să anunţe ce s-a întâmplat. Eu am rămas cu femeia, dar nu am stat chiar lângă ea. M-am întors cu spatele şi eram cam la 10-15 metri de ea când a fugit spre maşina ei. Mi-a scăpat practic din mână“, mărturiseşte bărbatul, care spune că nu şi-a îndeplinit sarcinile de serviciu. „A luat-o la fugă spre maşină, iar când a văzut că suntem pe urmele ei, a luat-o iar la fugă pe câmp. Am căutat-o un sfert de oră, dar nu puteai vedea nimic, era beznă peste tot“, îşi aminteşte Hazur.

Citiţi în  de astăzi reacţia rudelor asistentei dispărute!

Casa în care locuieşte Ion Hazur
Luminiţa Magdalena Călin (37 de ani) a dispărut în noaptea de 10 spre 11 decembrie 2010
stampila constanta
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite