Constanţa: UPDATE FOTO Becali, Prinţul Paul şi Bercea Mondialu au fost la funeraliile Elenei Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alături de familia prezidențială, sute de oameni i-au adus un ultim omagiu Elenei Băsescu
Alături de familia prezidențială, sute de oameni i-au adus un ultim omagiu Elenei Băsescu

Slujba de înmormântare a Elenei Băsescu a luat sfârșit. Mama președintelui a fost îngropată pe aleea centrală a Cimitirului Central Constanţa, alături de soţul ei, Dumitru Băsescu.

UPDATE 13.00 Preşedintele Traian Băsescu a plecat de la localul unde este servită pomana, fără a se cunoaşte destinaţia sau dacă se va mai întoarce.

UPDATE 12.40 Aproximativ 500 de persoane, oameni obișnuiți, se înghesuie în aceste momente să intre în localul unde este servită pomana Elenei Băsescu. Mulțimea se spală pe mâini din găleți cu apă puse la dispoziție de către angajații Casei Albastre, iar oamenii sunt lăsați să intre pe rând, în serii de câte 60 - 70 de persoane. Mâncarea servită este de post, din meniu nelipsind ardeii umpluți și dovleceii. 

Traian Băsescu, cu ochii în lacrimi la Catedrala Marinarilor

UPDATE 12.35 Slujba de înmormântare a Elenei Băsescu a luat sfârșit. Mama președintelui a fost îngropată lângă soțul ei, O parte dintre cei prezenți se întreaptă acum către Casa Albastră, locul unde se va ține pomana de după funeralii.

UPDATE 12.10 Cortegiul funerar a ajuns la Cimitirul Central din Constanţa. Dacă toată ziua a fost noros şi a plouat, în momentul sosirii cortegiului la cimitir a răsărit soarele.

UPDATE 11.45 Slujba de pomenire din faţa catedralei a luat sfârşit, iar cortegiul funerar se îndreaptă spre Cimitirul Central. Preşedintele Băsescu le mulţumeşte cu lacrimi în ochi celor care îi prezentau condoleanţe. maşina preşedintelui este a doua după dric, urmat de o maşină a SPP-ului, măicuţa, care a avut grijă de Elena Băsescu şi abia în a patra maşină este Mircea Băsescu cu familia sa.

UPDATE 11.35 Sicriul Elenei Băsescu este scos din Catedrala Navigatorilor. Strada s-a umplut de lume, iar agenţii Serviciului de Pază şi Protecţie reuşesc cu greu să elibereze carosabilul pentru plecarea alaiului.

La cimitir sunt deja zeci de constănţeni, care aşteaptă convoiul pentru un ultim omagiu, în ciuda picăturilor răzleţe de ploaie.

UPDATE 11.30 „În momente de durere ca acestea te uneşti şi faci pace, mai ales că eu şi preşedintele am făcut pace cu mult timp în urmă“, a declarat Becali la ieşirea din catedrală.
Sincere condoleanţe transmite familiei prezidenţiale şi Bercea Mondialu. „Eram un apropiat al familiei. Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat şi le transmit sincere condoleanţe“,a  spus acesta.

UPDATE 11.25 Toate personalităţile sosite la biserică au ieşit afară şi se pregătesc să plece spre cimitir. Grupului de oficialităţi enumerate mai devreme s-a alăturat şi Gheorghe Flutur.

UPDATE 11.15
Coroanele de flori au fost urcate în maşini. Fiica cea mică a preşedintelui a plâns pe tot parcursul slujbei.

UPDATE 10.20 Premierul Emil Boc, Vasile Blaga, Adriean Videanu, Elena Udrea şi preşedintele Camerei Deputaţilor Roberta Anastase au sosit la Catedrala Navigatorilor din Km 4 - 5. Elena Udrea a intrat imediat în biserică.  Niciunul dintre ei nu a făcut vreo declaraţie.

În urmă cu 10 minute, la biserică a sosit şi Claudiu Palaz, prefectul judeţului Constanţa.

UPDATE 9.50 La ora 10.00 este aşteptat să sosească şi premierul Emil Boc. Strada este blocată de sutele de contănţeni, care aşteaptă să treacă pe la sicriul Elenei Băsescu, în ciuda ploii care a început să cadă. La catedrală a sosit şi IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

UPDATE 9.45
Prinţul Paul al României şi prinţesa Lia sunt alături de preşedintele ţării. „Este un moment trist pentru preşedintele nostru şi am venit să-i fim alături“, a declarat prinţul Paul.

Zeci de coroane şi jerbe de flori sunt aliniate la intrarea în biserică din partea cunoscuţilor, prietenilor, rudelor sau persoanelor simple, care sunt alături de preşedinte în aceste momente. Chiar la intrarea în biserică, în partea dreaptă, se află o jerbă din cale albe din partea familiei Prigoană: „Un ultim omagiu! Fam. Prigoană“. Şi Sindicatul Liber al Navigatorilor, dar şi primarul din Voluntari, Florentin Pandele, au trimis coroane şi jerbe de flori pentru mama preşedintelui.

UPDATE 9.35
Omul de afaceri constănţean Gheorghe Bosînceanu, alături de soţia sa, au sosit în urmă cu puţin timp la biserică pentru un ultim omagiu adus mamei preşedintelui.

UPDATE 9.30 În urmă cu câteva minute, preşedintele clubului de fotbal Steaua, Gigi Becali, a sosit la catedrală. „Am venit la mama preşedintelui pentru că aşa se face pe ultimul drum. Trebuie să fim împreună la nunţi şi la înmormântări“, a declarat Becali la intrarea în lăcaşul de cult.

 Becali a plâns în timpul slujbei

UPDATE 9.20 La slujba religioasă de la catedrala navigatorilor participă şi cumătrul lui Mircea Băsescu, interlopul Bercea Mondialul. La începutul acestui an, fratele preşedintelui a botezat-o pe nepoata lui Bercea.



A murit mama preşedintelui - Ioana Băsescu: Bunica a fost o femeie care a ştiut să-şi trăiască viaţa

Constanţa: Preşedintele a chemat un preot să îi spovedească mama
Pentru astăzi, la înmormântare, şi-au anunţat prezenţa şi premierul Emil Boc, Adriean Videanu, Radu Berceanu, ministrul Transporturilor Anca Boagiu, Mircea Banias, Maria Stavrositu, colegii din Partisul Democrat Liberal, foşti colegi de facultate ai preşedintelui şi colegi de serviciu din port ai lui Mircea Băsescu.

Flori şi lumânări pentru „tanti Jenica" de la apropiaţii familiei Băsescu veniţi la priveghi

Pomana Elenei Băsescu va avea loc astăzi la Casa Albastră

Florin Popovici a fost coleg de facultate cu preşedintele ţării. „În anul întâi, când eram boboci am cunoscut-o pe mama actualului preşedinte. De atunci mi-a făcut o impresie deosebită şi am remarcat bunul simţ al dumneaei, care deborda. O revedeam şi îmi făcea plăcere să o ascult. Nu am mai văzut-o de mult timp, însă am simţit nevoia să vin şi să o conduc pe ultimul drum“, a declarat fostul coleg al preşedintelui.

La întâlnirile anuale de la Neptun ale absolvenţilor Academiei Navale, promoţia 1976, din care face parte şi Băsescu, adesea se discuta despre mama lui Traian. „Stima pe care i-o purtam cu toţii ne făcea să ne interesăm mereu de «tanti Jeni». Decât să discutăm politică, ceea ce oricum era interzis prin pact, preferam să ne amintim de anii studenţiei şi de familiile noastre“, a mai spus Florin Popovici.

Mama preşedintelui este îngropată în Cimitirul Central
Fiica cea mică a preşedintelui a plâns tot timpul
Prinţul Paul şi Prinţesa Lia
Gheorghe Bosînceanu
image
Bercea Mondialu
Florin Popovici
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite