A murit mama preşedintelui - Ioana Băsescu: Bunica a fost o femeie care a ştiut să-şi trăiască viaţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Băsescu, mama preşedintelui
Elena Băsescu, mama preşedintelui

Mama preşedintelui Traian Băsescu a decedat în această după -amiază. Decesul a fost confirmat pentru „Adevărul de Seară Constanţa“ de fratele preşedintelui, Mircea Băsescu.

Vezi aici GALERIA FOTO de la priveghiul Elenei Băsescu

UPDATE ora 23.00
Fiica cea mică a preşedintelui României, Elena Băsescu, a sosit în urmă cu câteva minute la locuinţa bunicii sale. Tânăra a venit singură şi a intrat discret în bloc. Ioana şi Traian Băsescu nu au sosit încă la Constanţa.

Elena Băsescu va fi înmormântată mâine, lângă soţul ei

UPDATE ora 20.30 Din apartamentul unde se află trupul neînsufleţit al mamei lui Traian Băsescu, măicuţa Gabriela a ieşit doar pentru a lua o cutie din maşina lui Mircea Băsescu. A fost singurul moment în care măicuţa care a îngrijit-o pe „tanti Jeni“ în ultima perioadă a părăsit locuinţa.

UPDATE ora 20.20
: "Bunica a fost o femeie care a ştiut să-şi trăiască viaţa. A fost o persoană foarte veselă", a declarat fiica cea mare a şefului statului, Ioana Băsescu în exclusivitate pentru adevarul.ro.

UPDATE ora 20.00 La apartamentul în care locuia Elena Băsescu a ajuns şi preotul.



UPDATE ora 19.48
Mircea Băsescu s-a reîntors la apartamentul mamei sale, cu un imens buchet din florile alese şi de Maria Băsescu.



UPDATE ora 19.12
Maria Băsescu a ajuns la apartamentul în care a locuit soacra sa. Soţia preşedintelui a venit cu un buchet de crizanteme albe.



UPDATE ora 19.00
O a doua coroana de flori a fost adusă în urmă cu doar câteva minute de o tânără. Coroana este făcută din crini albi.

UPDATE ora 18.15
„Nu am stabilit când va fi înmormântată mama“, a declarat Mircea Băsescu în urmă cu doar câteva minute.

Vestea morţii Elenei Băsescu a căzut ca un trăznet asupra familiei. Mircea Băsescu era la serviciu în momentul în care a fost anunţat telefonic că mama lui s-a stins din viaţă.



UPDATE ora 17.30
Cu ochii în lacrimi şi lumânări aprinse, apropiaţii Elenei Băsescu au început să sosească la apartamentul în care locuia mama preşedintelui. Vocile celor care o plâng pe „tanti Jeni“ sunt acoperite de zgomotul făcut de flexul pe care muncitorii îl folosesc pentru a tăia uşa metalică.



UPDATE 17.15
O echipă de muncitori taie cu flexul uşa metalică de la intrarea în blocul unde a locuit mama preşedintelui Băsescu pentru a se deschide suficient cât să poată fi scos sicriul.

UPDATE 16.40
Maria Băsescu a plecat spre Constanţa.

Constanţa: Rivalii politici îi transmit condoleanţe preşedintelui Băsescu

UPDATE 16.20 „Era o femeie foarte bună şi am auzit că a fost internată de curând în spital. Dumnezeu să o ierte!“, spune Anica Ţânţăreanu, vecină de bloc a mamei preşedintelui.

Preşedintele a chemat un preot să îi spovedească mama

UPDATE 16.15 Preşedintele Traian Băsescu îşi va întrerupe vizita de lucru de la Bruxelles şi se va întoarce în ţară. Cel mai probabil va veni la Constanţa pentru a se ocupa de funeralii.

"Tanti Jenica", mama lui Traian Băsescu, era o femeie simplă

UPDATE 16.10 Mircea Băsescu a ajuns la locuinţa mamei sale în urmă cu doar câteva minute. Şoferul dricului cu care a fost transportat sicriul susţine că trupul neînsufleţit al Elenei Băsescu va rămâne acasă. Familia i-a cumpărat coşciug cu aer condiţionat şi capac dublu în valoare de 10.000 de lei.




UPDATE 16.00 Maşina mortuară de la firma de pompe funebre Casa Albastră a sosit la locuinţa Elenei Băsescu pentru a duce trupul neînsufleţit la casa mortuară. Blocul este „păzit“ de simpatizanţii familiei prezidenţiale, care ţin curioşii la distanţă.

Mama preşedintelui, Elena Băsescu (81 de ani), suferea de Alzheimer şi locuia într-un apartament din cartierul Km 4 - 5 din Constanţa.

Anul trecut, Elena Băsescu a fost internată la Institutul Oncologic din Bucureşti unde a fost supusă unei intervenţii chirurgicale.


La fiecare vizită la Constanţa, preşedintele României trecea să îşi vadă mama, care era în grija unei călugăriţe de la Mănăstirea Techirghiol. Preşedintele îi făcuse cadou măicuţei un Matiz.

Traian Băsescu este plecat în aceste zile la Bruxelles, la Summitul Asia - Europa.

image
image
image
Mircea Băsescu
Elena Basescu
Sicriul Elenei Băsescu


Mama preşedintelui va fi înmormântată lângă soţul ei, Dumitru Băsescu, la Cimitirul Central din Constanţa

Preşedintele Traian Băsescu a recitat într-o ediţie a emisiunii "Divertis - Serviciul Român de Comedie"o poezie scrisă de el pe puntea Bricului Mircea, dedicată mamei sale.

Un fragment din poezie:

Mama preşedintelui va fi înmormântată lângă soţul ei

[...]
Casa era pustie şi cernită
Şi ai plecat încet, spre cimitir,
Ca să aşezi în ţărâna încă proapsăt răvăşită
Un trandafir, trei lacrimi şi-un sărut,
La capul mamei ce murise tristă,
Cu gândul la copilul ce-a crescut". 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite