UPDATE Flori şi lumânări pentru „tanti Jenica“ de la apropiaţii familiei Băsescu veniţi la priveghi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mezina familiei prezidenţiale a plâns lângă sicriul bunicii ei
Mezina familiei prezidenţiale a plâns lângă sicriul bunicii ei

Sicriul în care a fost depus trupul neînsufleţit al Elenei Băsescu a fost depus în această dimineaţă la Catedrala Marinarilor. „Tanti Jeni“ a murit ieri, la vârsta de 81 de ani. Rudele, prietenii, vecinii şi cei apropiaţi vin la priveghi să-şi ia rămas bun de la tanti Jeni.

UPDATE 23.45 Deşi a încercat să arate că este puternic şi că poate rezista în faţa unei suferinţe atât de mari, Traian Băsescu a avut nevoie să se sprijine de un jilţ în biserică. Cu puţin timp înainte de acest incident, el ieşise afară şi discuta cu mai mulţi copii curioşi strânşi în faţa bisericii, însă de cum a intrat în lăcaş, Traian Băsescu a fost copleşit de durere. El s-a rezemat, preţ de câteva secunde bune, de un scaun, apoi a discutat cu bătrânele prezente la priveghi.

Traian Băsescu, la priveghiul mamei sale

UPDATE 23.20 "Dragoste, respect şi recunoştinţă! Fiii tăi, Traian şi Mircea", asta au scris cei doi fii ai Elenei Băsescu pe jerba din trandafiri roşii pe care au depus-o la căpătâiul acesteia, în Capela Marinarilor. Lângă sicriu, spre altar, pe o altă jerbă din crizanteme şi crini albi şi galbeni puteai citi numele nurorilor şi fiilor Elenei Băsescu. În stânga erau trecute Maria şi Doina, iar în dreapta Traian şi Mircea.

mesaj coroana flori
Ultima noapte alături de mamă

UPDATE 22.55 Cu ochii umflaţi de plâns, mezina familiei Băsescu, Elena Băsescu, a stat tot timpul în lăcaşul de cult, la priveghiul bunicii sale. S-a rugat pentru suflet ei şi s-a retras alături de restul familiei, pentru a fi împreună în aceste clipe dureroase.

priveghi 2

UPDATE 21.40 Constănţeanca Elena Badiu a venit să aprindă o lumânare pentru sufletul Elenei Băsescu. „Nu am cunoscut-o niciodată, dar am simţit că trebuie să vin să-mi prezint condoleanţele familiei preşedintelui. Dumnezeu să o ierte!", a spus femeia imediat după ce a părăsit capela.

priveghi familia băsescu

UPDATE 21.15 Sute de flori şi zeci de jerbe au fost aduse la Catedrala Navigatorilor, acolo unde este depus sicriul Elenei Băsescu, mama preşedintelui Traian Băsescu. La intrarea în biserică, pe partea dreaptă, sunt sute de crizanteme albe aduse de cunoscuţi ai familiei Băsescu, precum şi de oameni simpli, constănţeni, care au venit să aprindă o lumânare pentru mama preşedintelui. În interior, zeci de coroane au fost depuse lângă sicriul Elenei Băsescu. Condoleanţele vin din partea familiei Drăghici, a Mariei Stavrositu, colegă de partid cu Traian Băsescu, precum şi din partea colegilor de muncă din port ai lui Mircea Băsescu, fratele preşedintelui.

priveghi mama lui Basescu

UPDATE 19.35 Zeci de constănţeni merg la Capela Marinarilor pentru a prezenta condoleanţe familiei prezidenţiale. Sunt constănţeni simpli, care nu au cunoscut-o niciodată pe Elena Băsescu. Intră în biserică, aprind lumânări, lasă flori, prezintă condoleanţe preşedintelui şi apoi se retrag.

Întreg „du-te-vino“ se desfăşoară sub atenta supraveghere a agenţilor Serviciului de Pază şi Protecţie. Doi agenţi stau la intrarea în lăcaşul de cult, iar altul peste drum. În mulţime mai sunt agenţi în civil.

UPDATE 19.25
Preşedintele a ieşit din biserică. Întrebat cum rezistă, a răspuns: „Bine! Am ieşit afară şi vreau să stau liniştit la aer“.

UPDATE ora 19.20 Patriarhul României, părintele Daniel a trimis mesaje de îmbărbătare familiei prezidenţiale. De asemenea, premierul Emil Boc şi-a anunţat prezenţa la slujba de înmormântare ce va fi oficiată mâine.

UPDATE ora 19.00
Preşedintele Traian Băsescu nu s-a mişcat de mai bine de două ore de la căpătâiul mamei sale. Lângă el a stat tot timpul fiica cea mare Ioana.
Fratele preşedintelui este însoţit de Mircea Banis.

UPDATE ora 11.35 La catafalc au început să vină cunoscuţii şi apropiaţii Elenei Băsescu. Fiecare dintre ei aduc în mâini flori şi lumânări pentru „tanti Jenica“.

UPDATE ora 11.35 Maria Băsescu nu a părăsit nici măcar o clipă sicriul soacrei sale. Alături de soţia preşedintelui a stat tot timpul unul dintre preoţii care a oficiat slujba religioasă de pomenire.

UPDATE ora 10.15
La ieşirea din catedrală, Mircea Băsescu a fost întâmpinat de oameni simpli, care au ţinut să îşi exprime regretele.

A murit mama preşedintelui

UPDATE ora 9.55
Traian Băsescu a avut lacrimi în ochi în timpul slujbei religioase. Şi nurorile Elenei Băsescu au plâns în timpul pomenirii soacrei lor.



UPDATE ora 9.43
Slujba religioasă s-a terminat, iar preşedintele Băsescu a părăsit imediat capela. Mircea Băsescu a ieşit afară, vorbeşte la telefon şi fumează.

Vezi aici GALERIA FOTO de la priveghiul Elenei Băsescu

UPDATE ora 9.40
În timpul slujbei religioase, telefonul lui Mircea Băsescu a sunat continuu. Slujba de pomenire a fost oficiată de doi preoţi.

Preşedintele a chemat un preot să îi spovedească mama

UPDATE ora 09.00
La catedrală a ajuns şi Traian Băsescu. În acest moment, cei doi fraţi stau la căpătâiul mamei lor.



UPDATE ora 8.40
Maşina care transportă sicriul în care a fost depus trupul neînsufleţit al Elenei Băsescu se îndreaptă spre Capela Marinarilor, situată în zona KM 4 - 5.



UPDATE 02.31
Traian Băsescu a ajuns la blocul mamei sale alături de Ioana Băsescu. Preşedintele României avea în mână un trandafir roşu şi unul alb. El a salutat jurnaliştii prezenţi şi a intrat în scara blocului fără să facă nicio declaraţie.

Traian Băsescu a primit condoleanţe de la constănţenii de rând
Traian şi Maria Băsescu
Fraţii Băsescu, la căpătâiul mamei lor
Locul în care este depus sicriul Elenei Băsescu
Traian şi Ioana Băsescu au ajuns la priveghi în jurul orei 2.31

UPDATE 01.11 Doina Băsescu, cumnata preşedintelui, a ajuns abia acum însoţită de fiul ei.

În jurul orei 23.30, fiica cea mare a preşedintelui, Ioana Băsescu, a sosit la locuinţa bunicii sale din strada Arcului. Îmbrăcată casual, cu o pereche de jeanşi, bluză neagră şi balerini, tânăra a intrat în bloc fără a face nicio declaraţie.

La aproape 20 de minute de la sosire, Ioana Băsescu a şi plecat, însoţită de o gardă de corp. Fiica cea mare a preşedintelui a venit la Constanţa cu un BMW negru.

Perimetrul în care se află locuinţa mamei preşedintelui este atent monitorizat de agenţi SPP în civil.

CITEŞTE ŞI

Traian Băsescu a ajuns în România, după moartea mamei sale

FOTO A murit un om discret: mama preşedintelui Băsescu

Elena Băsescu a ajuns la locuinţa bunicii sale

Constanţa: Preşedintele a chemat un preot să îi spovedească mama

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite