Constanţa: Cazul Băhăian / Capcană pentru asasini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şlepac şi Grigoraş, cei doi executanţi ai lui Sergiu Băhăian, au fost aşteptaţi cu cătuşe în biroul anchetatorilor, unde fuseseră chemaţi să dea declaraţii în dosare de fraude.

Nu rataţi:
Constanţa: Mafia lui Băhăian / Job atractiv în schimbul unei morţi sigure
Constanța: Îşi îngropau victimele de vii şi le acopereau cu beton
Constanţa: ASASINATELE MAFIEI BĂHĂIAN / Victimele clanului mafiot Băhăian

Ambii executanţi ai lui Sergiu Băhăian rămân în arestul Poliţiei Constanţa: unul de bunăvoie, celălalt - forţat.

Şeful reţelei mafiote, la comanda căruia au fost ucise cel puţin patru persoane, Sergiu Băhăian şi-a vândut pielea scump: peste 60 de poliţişti, forţe speciale de intervenţie l-au urmărit şi l-au încătuşat, după o urmărire anevoioasă în cursul căreia s-au tras şi focuri de armă, iar un poliţist a fost rănit. În schimb, executanţii săi au intrat într-o plasă pregătită cu migală de anchetatori.

NU RATA:

EXCLUSIV / „Ţeapa“ de 1 milion de euro prin metoda Băhăian, coordonată dintr-un grajd

Au venit de bună voie

Ziua fixată pentru a-i ridica pe cei doi a fost vineri, 15 ianuarie. Cum resursele Constanţei în materie de intervenţie nu se pot compara cu cele ale Bucureştiului, s-a pus la cale un şiretlic. Procurorii DIICOT Constanţa au apelat la sprijinul poliţiştilor Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie a Judeţului Constanţa. Astfel au fost cooptaţi în misiune procurorul de caz şi poliţiştii care lucrau în dosarele în care erau cercetaţi cei doi pentru infracţiuni economice.

Valentin Şlepac (32 de ani) era „consemnat“ la domiciliul mamei sale, în Valu lui Traian. El avea interdicţia de a părăsi localitatea, măsură dispusă de judecătorii Curţii de Apel Constanţa într-un dosar în care era cercetat pentru fraude economice. Săptămânal, Şlepac trebuia să vină la postul de Poliţie din Valu lui Traian să semneze în registru că respectă condiţiile eliberării.

În acelaşi dosar, Adrian Grigoraş (19 ani) avusese interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu - Bragadiru de Ilfov. Măsura în cazul lui nu mai fusese prelungită, după prima lună, pentru că nu era considerat periculos: fusese acuzat doar de favorizarea infractorului.

Nu au opus rezistenţă

Primul a picat Adrian Grigoraş. Neştiind unde este, poliţiştii constănţeni l-au apelat pe telefonul mobil şi l-au invitat să mai dea o declaraţie. A fost luat ca din oală, direct din birou, fără să mai apuce să opună rezistenţă.  Valentin Şlepac a fost citat la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, în biroul procurorului care instrumenta dosarul său, Puiu Zarafina. Cum avea interdicţie să părăsească localitatea, el a trebuit mai întâi să arate poliţiştilor locali citaţia procurorului. A fost, de asemenea, imobilizat din biroul anchetatorilor fără să opună rezistenţă.

Doar unul dintre ei a vrut să iasă din arestul Poliţiei

Numai Grigoraş a contestat decizia instanţei de a-l aresta preventiv. Şlepac s-a simţit mai în siguranţă în custodia Poliţiei. Curtea de Apel Constanţa a decis însă joi seara ca Grigoraş să rămână închis. Astfel că ambii asasini rămân în arestul Poliţiei Constanţa: unul de bunăvoie, celălalt - forţat.

Arestaţii nu au pretenţii

Parteneri în comiterea crimelor, cei doi nu împart aceeaşi celulă în arest. Ar fi împotriva legii. Fiecare a fost cazat într-o altă celulă, nu se văd şi nu îşi vorbesc. Cu toate că au dreptul să dea un telefon pe săptămână, nici unul dintre ei nu a uzat de acest drept. Nu au ridicat pretenţii deosebite şi nici nu s-au plâns de condiţiile din arest. Şlepac nu are avocat ales. Cel din oficiu, Bogdan Secară, care l-a apărat în noaptea în care a fost arestat, nu îl va mai reprezenta de acum încolo. „Va veni la proces probabil un alt avocat, din oficiu, care va fi de tură. Familia nu a încheiat contract cu mine ca să îl reprezint în continuare“, a precizat Secară.

Sora lui Şlepac, Gica Panait, ridică din umeri. „Îl vor reprezenta din oficiu. Nu avem bani să angajăm avocat. Nu ştiu de ce nu a făcut recurs“, a zis femeia.

Numai Şlepac a fost vizitat de familie

Deşi sunt arestaţi de duminică, până marţi nici unul nu a primit vizite. Doar soţiei lui Şlepac i s-a făcut milă şi i-a trimis luni, un pachet. Abia marţi, sora lui, Gica Panait, a venit în vizită. Femeia nu vrea să spună ce au vorbit şi dacă l-a întrebat pe fratele ei dacă el a comis crimele. „Nu pot să comentez. Nu am cum“, spune sora lui Şlepac.

Familia lui Adrian Grigoraş este la Bragadiru. Tânărul nu a primit vizite deloc.

Acuzaţi de omor

Executanţii lui Sergiu Băhăian, Valentin Şlepac şi Adrian Grigoraş sunt învinuiţi că şi-au ucis partenerii de escrocherii, pe care îi puneau patroni la firme-fantomă. Oamenii erau sedaţi sau loviţi cu ciocanul în cap, apoi aruncaţi în Canalul Dunăre - Marea Neagră sau îngropaţi de vii. Aşa şi-au găsit sfârşitul Lucian Cernat (42 de ani), Petrică Captalan (28 de ani), Ionel Ulezu (42 de ani) şi Emilian Leonte (47 de ani).

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite