A murit Jean Constantin!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maestrul Jean Constantin a decedat astăzi, la prânz, la vârsta de 81 de ani. Vestea a căzut ca un trăznet asupra prietenilor şi colaboratorilor săi. Zilele trecute, maestrul a fost zărit la o şuetă cu prietenii din Portul Tomis.

UPDATE Ora 19.30 În urmă cu câteva minute a sosit la locuinţa lui Jean Constantin sora lui, Ileana Jean. Sora înlăcrimată a fost consolată de Ionuţ Galani, cel care l-a găsit decedat pe actor în casă.

GALERIE FOTO: ULTIMELE LUNI DIN VIAŢA MAESTRULUI JEAN CONSTANTIN

UPDATE Ora 19.00 Următorul spectacol al maestrului Jean Constantin era programat sâmbără, pe plaja Corbu, cu ocazia serbării zilelor comunei. „Îl aşteptam cu mare drag! Este sărbătoarea comunei noastre şi, printre alţii, „Eminenţa Sa" era invitat. Doamne! Sunt fără vorbe! A mai căzut o stea! Era un mare caracter! Veste m-a dat peste cap", a declarat şi primarul comunei Corbu, Marian Gălbinaşu. Edilul a declarat că şi anul trecut l-au avut invitat, însă din cauza problemelor de sănătate, internat fiind în spital, nu a putut răspunde invitaţiei. „Chiar vorbeam aseară cu producătorul de program despre cât de mult doream să îl mai văd pe maestrul Jean. Întâmplarea face ca nici acum să nu îl avem printre noi", a mai spus Gălbinaşu.

La ultimul spectacol, Jean Constantin a vrut să urce primul pe scenă

UPDATE Ora 18.50 De ziua numelui, de Sfinţii împăraţi Constantin şi Elena, actorul Jean Constantin a sărbătorit alături de nepoţi şi prieteni la Restaurant  Complex Pelican din Constanţa.

Actorul constănţean Liviu Manolache plânge moartea lui Jean Constantin, dar în acelaşi timp este cu zâmbetul pe buze numai când se gândeşte la el. „Mă cunoaştea de când m-am născut. El m-a legănat pe picioare şi mă alinta Tuţi Bidu. Când mă gândesc la el am zâmbetul pe buze pentru că aşa mi-l amintesc, mereu plin de viaţă. Veselia lui era molipsitoare“, spune Liviu Manolache.

Gheorghe Ungureanu despre Jean Constantin: „Îi curgeau lacrimile de bucurie când avea spectatori"

UPDATE Ora 18.40 Mâine, la ora 13.30, catafalcul va fi depus în foyerul Teatrului Naţional Constanţa. „A fost actor la Teatrul Fantasio. Acolo este locul lui“, a declarat actorul Stelică Murariu, care pregătea cu Jean Constantin o scenetă pentru Zilele Comunei Corbu, la care trebuiau să participe sâmbătă.

UPDATE Ora 18.20
Trupul neînsufleţit al lui Jean Constantin va fi depus în această seară la Casa Mortuară Clares de la Cimitirul Central din Constanţa, iar mâine în foaierul Teatrului Fantasio din Constanţa.

„Aşa este. Am aflat şi eu acum cinci minute“, a declarat Cristian Zgabercea, directorul Direcţiei de Cultură din Consiliul Judeţean Constanţa.

Alexandru Jula: “Nu se va mai naşte un actor ca Jean Constantin”

Din primele informaţii, se pare că maestrul a decedat la domiciliul său din Constanţa şi a fost găsit de interpretul de muzică grecească Ionuţ Galani.

În ultimul an, Jean Constantin a fost internat la spitale din Constanţa şi din Capitală, cu afecţiuni cardiace.

Actorul Jean Constantin a fost sărbătorit la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanţa în urmă cu o lună. Spectacolul aniversar „Frumosul de la Marea Neagră" a fost dedicat actorului, pe 26 aprilie, cu ocazia împlinirii a 55 de ani de carieră.

Şi-a petrecut prietenul Nicu Constantin pe ultimul drum

Jean Constantin a dat semne de slăbiciune anul trecut, când a mers la înmormântarea bunului său prieten, actorul Nicu Constantin. El a izbucnit în lacrimi la vederea sicriului bunului său prieten.

În ultimele luni, maestrul parcă uitase de afecţiunile cardiace care îl mai trimeteau din când în când la medic. La sfârşitul lunii martie a susţinut câteva momente comice, alături de Ion Besoiu, cu prilejul aniversării a 188 de ani de la prima atestare documentară a Poliţiei Române.

Ion Dichiseanu despre Jean Constantin: „Mi-l voi aminti mereu vesel"

Duel savuros între Jean Constantin şi Rică Răducanu: “Măi elementule, nu cu aranjamente se joacă fotbalul!”

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite