Alexandru Jula: “Nu se va mai naşte un actor ca Jean Constantin”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vestea dispariţiei maestrului Jean Constantin a căzut ca un trăznet astăzi asupra prietenilor şi colaboratorilor săi. Actorul a plecat de pe scena vieţii, astăzi, la prânz, la vârsta de 81 de ani.

GALERIE FOTO: ULTIMELE LUNI DIN VIAŢA MAESTRULUI JEAN CONSTANTIN

Alexandru Jula:

“Am colaborat de multe ori cu Jean Constantin la Teatrul Fantasio de la Constanţa. România pierde în acest moment un mare actor. Ultima dată m-am întâlnit cu maestrul vara trecută, când am filmat împreună un film pentru copii.

De Jean mă leagă amintiri foarte plăcute. Era un om vesel, plin de viaţă, un prieten bun şi săritor la nevoie. De el mă leagă şi un premiu la care ţin foarte mult, respectiv “Premiul Naţional de Revistă”. Doar  Jean Constantin şi Mihai Maximiliam mai au acest premiu. Nu se va mai naşte un actor ca Jean Constantin. Dumnezeu să-l odihnească în pace. A fost un mare om”, spune artistul gălăţean.

Premiera unui spectacol din Timişoara umbrită de doliul pentru Jean Constantin

Jean Constantin -Ultimul spectacol la Galaţi, în urmă cu o lună

Teodor Munteanu:

“Sunt extrem de trist că ne-a părăsit Jean Constantin. Era un om minunat, un super-talent, un actor de aur al României. Era o adevărată plăcere să joci pe aceiaşi scenă cu Jean. El nu a făcut studii de specialitate, a avut doar cei şapte ani de acasă. A fost autodidact în această meserie. Îmi pare rău că nu am apucat să-i dau o casetă cu filme, pe care mi-o dăruise Aurel Manolache. De Jean Constantin mă leagă şi faptul că mamele noastre au fost grecoaice. Îi plăceau mult cântecele mele greceşti”, ne-a mărturisit artistul.  

A căzut cortina definitiv

Jean Constantin a decedat, astăzi, la vârsta de 81 de ani. În ultimul an, Jean Constantin a fost internat la spitale din Constanţa şi din Capitală, cu afecţiuni cardiace.

Actorul Jean Constantin a fost sărbătorit la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanţa în urmă cu o lună. Spectacolul aniversar „Frumosul de la Marea Neagră" a fost dedicat actorului, pe 26 aprilie, cu ocazia împlinirii a 55 de ani de carieră.

Jean Constantin a dat semne de slăbiciune anul trecut, când a mers la înmormântarea bunului său prieten, actorul Nicu Constantin.

Actorul a jucat în peste 50 de filme, iar printre cele mai recente se numără"Poker" (2010), de Sergiu Nicolăescu, "Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii" (2006), de Cătălin Mitulescu, "Roming", de Jiri Vejdelek (2007), şi "Supravieţuitorul" (2008), de Sergiu Nicolăescu.

Jean Constantin a jucat şi în filmul "A Doua Cădere a Constantinopolului", cel mai vizionat film din Romania de după 1989 încoace, cu 1,3 milioane de spectatori. Tot pe 26 mai, dar in 1995, a murit şi actorul Ştefan Bănică.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite