Ultimul telefon dat de Lara Şaban. Apelul a fost făcut chiar înainte de a se întâlni cu criminalul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gilberto şi Lara Şaban
Gilberto şi Lara Şaban

Anchetatorii au verificat lista convorbirilor telefonice purtate în ziua de 3 mai 2012, când Lara Şaban a fost ucisă cu o lovitură de ciocan în cap, de fratele ei Gilberto Ghiunal şi de complicele acestuia, George Davidescu, prieten de-al lor din copilărie.

În rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, se arată cum a decurs ziua şi cum Lara a fost efectiv bombardată de telefoane din partea fratelui ei. El insista să se întâlnească, motivându-i că are să-i arate un apartament care este de vânzare.

17:32:31. Momentul final al telefoanelor

Din analiza listingului convorbirilor şi al comunicărilor efectuate de la postul telefonic cu numărul de apel 0731/908888 aparţinând Larei Şaban, s-a stabilit că la ora 17:32:31, acesta a apelat postul telefonic 0720/787777 aparţinând fratelui său Gilberto Ghiunal Şaban.

Între cei doi a avut loc o discuţie cu durata de 26 secunde, pe parcursul căreia Lara a fost localizată în raza de acoperire a releului de telecomunicaţii de la Poştă. În momentul efectuării convorbirii, Gilberto Şaban a fost localizat pe raza aceluiaşi releu de telecomunicaţii care este amplasat, pe diagonală, la o distanţă de cca 700 m de blocul Larei.

Lara Şaban urmându-şi fratele spre apartamentul unde avea să fie ucisă

Lara Şaban urmându-şi fratele spre apartamentul unde avea să fie ucisă

Acest apel a fost ultimul înregistrat de la telefonul cu numărul 0731/908888 aparţinând Larei Şaban. Anterior acestuia au mai fost iniţiate alte două apeluri către postul telefonic 0720/787777 aparţinând lui Gilberto Ghiunal Şaban, la orele 16:31:28 şi 17:07:29, când au avut loc discuţii cu duratele de 19, respectiv 25 secunde.

De fiecare dată, Lara Şaban a fost localizată în raza de acoperire a releului de telecomunicaţii de la adresa din Bld. Alexandru Lapusneanu nr. 70, Bl. LE 18 Constanţa, care acoperă zona în care se află casa de pe str. Contraamiral Nicolae Negru nr.9.

Explicaţia înregistrărilor video


În urma vizionării imaginilor înregistrate de camerele de supraveghere ale SC E. SRL, amplasate în zona intersectiei străzilor Mihail Kogălniceanu si Cuza Vodă, în ziua de 3.05.2012, între orele 1200 şi 2400, s-a stabilit că există un decalaj între ora reală şi ora înregistratorului video digital: ora afişată de înregistratorul digital este cu aproximativ 67 de minute în urmă faţă de ora reală, astfel că ora 1100 – ora afişată pe cameră - este aproximativ ora 1207 în realitate.

Ora 12.07. Gilberto verifică apartamentul

Astfel că la ora afişată 11:00:54 (aproximativ 12:07 – ora reală), camera nr. 4 l-a surprins în raza sa de acţiune pe Gilberto Şaban, deplasându-se pe jos pe str. Mihail Kogălniceanu, din direcţia blocului 18 (extremitatea străzii Mihail Kogălniceanu dinspre blocul M1 de pe str. Ştefan cel Mare), către intersecţia străzilor Mihail Kogălniceanu şi Cuza Vodă. După ce a ajuns în intersecţie, el s-a deplasat spre b-dul Tomis. Gilberto era îmbrăcat cu o pereche de pantaloni tip blugi, posibil culoare albastră şi un tricou de culoare închisă, posibil neagră.

Ora 16.36. Şaban şi Davidescu apar la apartamentul crimei

La ora reală 16:36, ambele camere ale SC E. SRL, i-au surprins pe ambii inculpaţi, Gilberto Ghiunal Şaban şi George Davidescu, venind pe jos pe strada Cuza Vodă, dinspre Bulevardul Tomis şi intrând pe str. Mihail Kogălniceanu. Când au intrat pe str. Mihail Kogălniceanu, Şaban a rămas mai în spate, iar Davidescu şi-a continuat deplasarea către blocul nr. 18. După un interval scurt de timp, Şaban a pornit după complicele său.

Ora 17.03. Gilberto merge spre blocul surorii sale

La ora afişată 15:56:11 (aproximativ 17:03 – ora reală), camera nr.4 l-a surprins în raza sa de acţiune pe Gilberto Şaban, venind pe str. Mihail Kogălniceanu, din direcţia blocului 18. Acum era vizibilă şi încălţămintea purtată: o pereche de pantofi tip sport de culoare închisă, posibil neagră, cu talpa de culoare deschisă, posibil albă. El s-a deplasat pe jos, traversând oblic intersecţia şi mergând pe str. Cuza Vodă, către str. Mircea cel Bătrân, unde este blocul surorii sale.

Orele 17.04 – 17.09. Gilberto face ture nervos, vorbind la telefon

La ora afişată 15:57:03 (aproximativ 17:04 – ora reală), camera nr. 3 l-a surprins în raza sa de acţiune pe Gilberto. Acesta purta aceleaşi articole de vestimentaţie şi încălţăminte şi venea pe str. Mihail Kogălniceanu, din direcţia str. Mircea cel Bătrân. El a rămas în zona de acţiune a camerei nr. 3 până la ora afişată 15:59:36 (aproximativ 17:09 – ora reală), când se deplasează pe jos, pe str. Cuza Vodă spre str. Mircea cel Bătrân.

În intervalul 15:57:03 - 15:57:53 (aproximativ 17:07 – 17:08 ora reală), cât s-a aflat atât în raza de acţiune a camerei nr. 3 cât şi camerei nr. 4, Gilberto a vorbit la telefonul mobil. La ora 17:07:29 a avut loc penultima convorbire telefonică dintre el şi sora sa Lara, care se afla încă la locuinţa de pe str. Contraamiral Nicolae Negru nr. 9.

După acest apel, la ora 17:09:23, Gilberto a sunat-o pe mama sa Elvie Ghibăldan. Convorbirea precede vizita făcută de acesta mamei sale sub pretextul că i-ar fi dus acesteia din urmă un încărcător de telefon mobil.

„Trebuie precizat că nici atunci când se afla în raza de acoperire a camerelor de supraveghere aparţinând SC E. SRL şi nici atunci când a intrat în scara blocul MF1, inculpatul nu a fost observat având asupra sa vreun alt obiect decât propriul telefon mobil“, arată anchetatorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa în rechizitoriu.

Ora 17.20. Gilberto se plimbă agitat pe stradă


La ora afişată 16:13:00 (aproximativ 17:20 – ora reală), camera nr.3 l-a surprins în raza sa de acţiune pe Gilberto Şaban venind pe str. Cuza Vodă dinspre str. Mircea cel Bătrân. El a rămas în zona intersecţiei străzilor Cuza Vodă - Mihail Kogălniceanu până la ora afişată 16:14:00 (aproximativ 17:21 – ora reală), timp în care se plimbă pe stradă, părând agitat.

La ora 17:21, Şaban a ieşit din raza de acţiune a camerei nr. 3, în timp ce se deplasa pe jos pe str. Cuza Vodă, înspre str. Mircea cel Bătrân.

Ora 17.35. Gilberto îl sună pe Davidescu: Lara apăruse la locul întâlnirii

La ora afişată 16:29:01 (aproximativ 17:36 – ora reală), iniţial camera nr.3 şi apoi şi camera nr.4 l-au surprins în razelor lor de acţiune pe Gilberto în timp ce se deplasa pe jos, pe str. Cuza Vodă dinspre str. Mircea cel Bătrân.

El era urmat îndeaproape de o tânără, de cca 25-30 ani, constituţie astenică, ten deschis, păr negru, lung, mai scundă decât însoţitorul său şi care era îmbrăcată cu un tricou-maiou de culoare deschisă, posibil albastru şi cu o fustă scurtă (mini) de culoare neagră. Pe umărul ei stâng a fost observată o geantă de damă cu faţa exterioară din material de culoare crem deschis, fiind totodată vizibil şi un obiect strălucitor pe faţa exterioară, în zona mediană.

Aceste obiecte de vestimentatie si accesorii sunt similare cu cele purtate de victimă în înregistrarea video pusă la dispozitie de către bona Suna Calar şi sunt identice cu cele aflate pe cadavrul victimei la momentul găsirii sale.

După semnalmente, această femeie a fost recunoscută ca fiind Lara Şaban, concluzie întărită si de declaraţiile surorilor ei, care i-au recunoscut în imagini pe Gilberto şi pe Lara.

În momentul în care cei doi au ajuns la intersecţia str. Cuza Vodă cu str. Mihail Kogălniceanu, au continuat deplasarea pe str. Mihail Kogălniceanu până la extremitatea dinspre blocul M1 de pe str. Ştefan cel Mare (aproximativ 500 m), loc în care s-au îndreptat către colţul blocului 18 de pe str. Mihail Kogălniceanu nr. 27, ieşind din raza de acţiune a camerelor de supraveghere.

La ora 17:35:49, Gilberto Şaban l-a sunat pe George Davidescu, cei doi purtând o discuţie de 10 secunde, timp în care ambii s-au găsit pe raza aceluiaşi releu de telecomunicaţii al Poştei centrale.

Intervalul în care s-a petrecut crima

La ora afişată 16:58:11 (aproximativ 18:05 – ora reală), camera nr. 4 l-a surprins din nou în raza sa de acţiune pe Gilberto Ghiunal Şaban, acesta fiind observat deplasându-se pe jos pe str. Mihail Kogălniceanu, dinspre blocul 18 către str. Cuza Vodă, fără a avea vreun fel de obiecte în mâini. În momentul în care a ajuns la intersecţia celor două străzi, el şi-a continuat deplasarea pe str. Cuza Vodă, îndreptându-se spre b-dul Tomis.

Imediat după aceasta, din imobil a ieşit o persoană cu semnalmentele lui George Davidescu, care s-a îndreptat în aceeasi direcţie ca şi Gilberto Şaban.

La ieşire, în imaginile surprinse de camerele de luat vederi, George Davidescu apare ţinând în mână un obiect de mici dimensiuni, de culoare neagră, de formă dreptunghiulară, asemănător unui portofel de damă, cel mai probabil portofelul Larei.

Ce a făcut Lara Şaban în ultima zi de viaţă. Anchetatorii au reconstituit oră cu oră parcursul tinerei

Imaginile cu Lara Şaban mergând spre locul de execuţie au fost date publicităţii VIDEO

Gilberto fusese reclamat de Lara Şaban la Parchet, în 2008. Motivul: el îi înstrăinase maşina, un Porsche Carrera, falsificându-i semnătura

EXCLUSIV Povestea incredibilă a Larei Şaban. Avea doar 8 clase şi se născuse într-o sărăcie lucie

Aici a trăit primii ani din viaţă Lara Şaban, amanta politicianului turc: într-o cocioabă

Cum a murit Lara Şaban? Lovită sau împuşcată în cap? Familia avansează ipoteza unui asasin plătit care a executat-o cu sânge rece pe amanta primarului turc

„De ce, domnu’ procuror, îmi iei copilul?“ Cum s-a negociat luarea fetiţei Larei Şaban. Disperare şi duritate, plânsete şi durere

Familia Larei Şaban s-a mutat în Turcia, să fie mai aproape de nepoţica Alia

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite