„De ce, domnu’ procuror, îmi iei copilul?“ Cum s-a negociat luarea fetiţei Larei Şaban. Disperare şi duritate, plânsete şi durere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un cor de vaiete, urlete şi ţipete disperate, fetiţa Larei Şaban a fost luată marţi din casa bunicii ei materne din Constanţa. Micuţa Alia, în vârstă de 3 ani, a fost dusă în Turcia, acolo unde va avea grijă de ea o bonă angajată de tatăl ei natural, politicianul Hűsseyn Avni Sipahi, primar al unui sector al Istanbulului.

Cinci ore a durat negocierea anchetatorilor cu familia Larei Şaban, tânăra de 27 de ani ucisă în luna mai de fratele ei Gilberto Ghiunal Şaban şi de un prieten din copilărie George Davidescu.

O echipă de poliţişti condusă de procurorul de caz Andrei Bodean de la Parchetul Tribunalului Constanţa a ţinut piept unei armate de avocaţi pe care familia Larei Şaban a chemat-o în apărare în decursul celor cinci ore.

GALERIE FOTO DE LA NEGOCIERILE DIN CASA LAREI ŞABAN



„Am venit la percheziţie“, au motivat oamenii legii, care au dat-o afară din locuinţă pe soţia lui Gilberto, venită să-şi susţină soacra. „Familia este lovită de o dublă tragedie, de ce vă purtaţi aşa?“, au strigat avocaţii.

„De ce, domnu’ procuror, îmi iei copilul?“
Negocierile s-au purtat dur, avocaţii familiei Şaban cerând ca anchetatorii să vină cu o hotărâre judecătorească prin care să se stabilească oficial cui îi revine custodia copilului.

Povestea incredibilă a Larei Şaban. Avea doar 8 clase şi se născuse într-o sărăcie lucie

„De unde ştim noi că nu ajunge copilul în Turcia pentru a-i fi luate organele? Aţi văzut atâtea cazuri! În baza cărei hârtii veniţi să luaţi copilul? Aici este familia lui, are tot ce îi trebuie, este crescut de mama mamei lui“, au argumentat avocaţii.

„Sunteţi naivi dacă vă gândiţi că plecăm fără copil“
Procurorul s-a arătat inflexibil. „Sunteţi naivi dacă vă gândiţi că plecăm de aici fără copil“, a replicat el dur, spre deznădejdea familiei Şaban. După ce au văzut că n-are sorţi de izbândă, aceştia s-au gândit să deschidă poarta casei pentru ca jurnaliştii să asiste la negocieri. Procurorul a închis însă cu forţa poarta de fier forjat.

GALERIE FOTO DE LA DEZNODĂMÂNT



Mama Larei, Elvie Ghilbidan, a început să jelească: „De ce, domnu’ procuror, îmi iei copilul? Câţi bani ai luat de la el ca să-i ţii partea? De ce n-a venit el, tatăl original, să ia copilul?? Eu i-l dădeam, eu cu mâna mea, dar să vină el, să spună că o să aibă grijă de el! Unde o să ajungă copilul?“

Smulgerea din braţele familiei
La capătul a cinci ore istovitoare, în care au sosit şi reprezentanţi ai Protecţiei Copilului pentru a avea grijă de micuţa Alia, anchetatorii s-au regrupat.

Un poliţist a plecat cu maşina şi a adus-o pe bona fetiţei, turcoaica adusă la Constanţa cu avionul particular al politicianului, pentru a prelua copilul. Drapată în haine sobre, bona a stat în maşină aşteptând ca micuţa Alia să fie adusă.

Un poliţist de etnie tătară a luat-o în braţe pe fetiţa care fusese schimbată de haine şi acoperită cu o pătură.

„Nu e bonă, este o vrăjitoare!“

În strigătele sfâşietoare ale femeilor care invocau numele de botez al Larei, Senghiuzel, copila a fost scoasă din casă şi băgată în maşină, în braţele bonei. Turcoaica a început să râdă fericită când a strâns la piept fetiţa care se uita nedumerită în jur.

„Asta nu e bonă, este o vrăjitoare! I-a luat minţile şi surorii mele!“, a urlat sora cea mare a Larei.

Bunica fetiţei a început să bată cu pumnii în geamurile maşinii, apoi a lovit portiera cu piciorul când maşina s-a pus în mişcare. Plângând, femeia s-a dus în casă şi s-a aşezat doborâtă pe scaun, jelind întruna. Nu credea că-şi va mai vedea vreodată nepoţica pe care o veghease ca pe ochii din cap.

„Aseară se juca mititica pe stradă… Stăteau cu ochii pe ea ca pe butelie“, căinau vecinii familia Şaban.

Avionul le-a aşteptat la Kogălniceanu
Convoiul de maşini ale anchetatorilor şi ale familiei Larei a plecat spre Inspectoratul de Poliţie, unde a mai stat două ore. În jurul orei 16 au plecat cu toţii spre Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu, de unde micuţa Alia a plecat cu bona spre Istanbul.

Cocioaba în care a copilărit Lara Şaban, amanta bogatului politician turc


Încâlceala din acte
Fetiţa Larei Şaban îl are trecut ca tată în certificatul de naştere pe nepotul politicianului Hűsseyn Avni Sipahi care este deja căsătorit şi cu copii. Datorită calităţii sale oficiale, nepotul acestuia, Eray Ekrem Arda, a cerut custodia copilului, pentru care se lupta în instanţă cu mama Larei.

Pe rolul Judecătoriei Constanţa au fost înregistrate la 1 iunie două dosare de acordare a custodiei copilului, ce au numere consecutive. În primul dosar, 13996/212/2012, reclamant este Elvie Ghilbidan, iar în cel de-a doilea, 13997/212/2012, reclamant este Eray Ekrem Arda, iar mama Larei este pârât.

În spatele uşilor închise, completul de judecată a analizat cererea de custodie a lui Eray Ekrem Arda şi a declinat competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Tribunalului Bucureşti.

Avocaţii familiei Şaban spun că Arda a înaintat procurorului un memoriu în baza căruia copilul a fost luat de la bunica maternă.



Negocierile pentru luarea micuţei Alia, fetiţa Larei Şaban Negocierile pentru luarea micuţei Alia, fetiţa Larei Şaban Negocierile pentru luarea micuţei Alia, fetiţa Larei Şaban Luarea micuţei Alia din mijlocul familiei materne Luarea micuţei Alia din mijlocul familiei materne Luarea micuţei Alia din mijlocul familiei materne
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite