DUPĂ PESTE UN AN DUPĂ GRATII Suspecţii din cazul „jaf la BT“ vor fi eliberaţi! (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andrei Hosu şi Bogdan Baciu, cei doi tineri suspectaţi de spargerea Băncii Transilvania din Cluj-Napoca, din iarna anului 2009, vor fi puşi în libertate. Tribunalul a dispus înlocuirea măsurii de arest preventiv cu cea de interzicere de părăsire a localităţii.

Decizia poate fi atacată de Parchet astăzi, timp în care cei doi tineri se vor afla încă în arest. Tiberiu Ban, avocatul celor doi, a declarat pentru adevarul.ro că decizia a fost una mult aşteptată. „A trecut deja un an şi două luni de când suntem în arest. Decizia mi se pare una potrivită. Aşteptăm, după cum ştiţi procurorii pot face recurs“, a spus acesta.

În momentul când a fost anunţată decizia instanţei, rudele celor doi tineri au izbucnit în lacrimi, iar tatălui lui Dan Andrei Hosu i s-a făcut rău în sala de judecată, fiind transportat la spital cu ambulanţa.

UPDATE: Luminiţa Boca, purtătorul de cuvânt al Parchetului, a declarat că nu se ştie încă dacă va fi făcut recurs. „Vom comunica la finalul celor 24 de ore în care se poate depune recurs“, a spus aceasta. Nici Tiberiu Ban, nici Mihai Giurgea, avocaţii celor doi, nu ştiu dacă a fost depus recursul Parchetului şi au anunţat că abia după-amiază se va cunoaşte decizia procurorilor.

Citeşte şi Jaf armat la Banca Transilvania din Cluj Napoca

Jaful a avut loc în data de 13 februarie 2009, la o sucursală BT din cartierul Mănăştur. După aproape un an, oamenii legii au prezentat în faţa instanţei principalii doi suspecţi pentru comiterea infracţiunii, în persoanele lui Andrei Hosu şi Bogdan Baciu. Până în prezent, procurorii nu au putut demonstra că cei doi tineri sunt autorii jafului. Astfel, după peste un an după gratii, timp în care s-a judecat cazul, Andrei Hosu şi Bogdan Baciu au toate şansele să părăsească penitenciarul.

Autorii jafului de la o filială din Cluj a Băncii Transilvania au fost prinşi (VIDEO)
Martor în cazul jafului de la BT Cluj: „inculpaţii nu seamănă cu atacatorii”

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite