Autorii jafului de la o filială din Cluj a Băncii Transilvania au fost prinşi (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorii jafului armat care a avut loc, la jumătatea lunii februarie 2009, la o filială a Băncii Transilvania din cartierul Mănăştur din Cluj-Napoca, de unde au fost furaţi 246.000 de lei, au fost prinşi. Este vorba despre doi clujeni - Bogdan Baciu şi Dan Andrei Hossu - ambii de 21 de ani.

CITIŢI ŞI:

Jaf ca la carte la o filială BRD din Braşov

Tâlharii de 73.000 de lei de la BRD se bucură de libertate

Surprize de proporţii în jaful de la BRD Timişoara: camerele video erau oarbe, iar pistolul era de jucărie

În jaful armat de la Bancpost, casierele sunt suspectate de complicitate

Galaţi: Un poştaş a fost prădat de 15.000 de lei în timp ce împărţea pensiile

UPDATE: Semnalmentele atacatorului de la Banca din Galaţi

Mafioţii care au terorizat Agnita sub ochii Poliţiei rămân în arest - mărturii incredibile ale martorilor protejaţi

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului General al Poliţiei Române, Raluca Seucan, suspecţii sunt din Cluj şi au fost prinşi azi-noapte, la domicilile lor cu ocazia a două percheziţii la care au participat poliţişti din cadrul Direcţiei de Operaţiuni Speciale a IPJ Cluj.

Cei doi au fost prinşi ca urmare a anlizării probelor ADN descoperite de criminalişti la locul jafului.

"Din probele administrate până în prezent, reiese faptul că ei sunt principalii suspecţi", a declarat Seucan. În acest moment, cei doi sunt audiaţi.

Mircea Dobrescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, a declarat că unul dintre supecţi a fost reţinut pentru 24 de ore, iar celălalt va fi audiat în continuare.

„A fost un volum foarte mare de muncă şi un efort extraordinar din partea celor implicaţi. Ne-a sprijinit şi Serviciul Român de Informaţii“, a declarat şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj, Ioan Păcurar. El a făcut un apel către toate unităţile bancare să îşi pună la punct dispozitivele de securitate şi să îşi instruiască personalul de pază. 

Şeful Poliţiei clujene a mai spus că este vorba despre doi tineri, dintre care unul făcea ocazional taximetrie, iar al doilea aducea maşini din vestul Europei şi le vindea în România.

Ministrul Vasile Blaga a anunţat în premieră, astăzi, că autorii jafului BT au fost prinşi

Jaf la minut

Jaful a avut loc în data de 13 februarie, la sucursala din cartierul Mănăştur a Băncii Transilvania, şi a durat doar 60 de secunde. La ora 16.45, doi tineri înalţi, de circa 1,80 metri, cu feţele acoperite cu cagule şi cu haine închise la culoare, au intrat înarmaţi în sediul agenţiei Băncii Transilvania de pe strada Izlazului, de unde au sustras suma de 246.000 de lei.

Un jandarm aflat în timpul liber, care trecea prin zonă, imediat după consumarea atacatului, a fugit după două persoane, care corespundeau descrierii paznicului, care fusese pus la pământ cu ajutorul unei arme cu electroşocuri, dar i-a pierdut la circa 200 de metri depărtare.

Tineri din Mănăştur

Cei doi suspecţi în cazul jafului de la BT sunt, conform unor surse din cadrul IGPR, doi tineri din cartierul Mănăştur, unde a avut loc atacul. Ambii au, conform surselor citate, 21 de ani.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite