Jaf armat la Banca Transilvania din Cluj Napoca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În jurul orei 16.30 doi bărbaţi înarmaţi şi cu faţa acoprită cu cagule au pătruns într-o sucursală a Băncii Transilvania din cartierul Mănăştur din Cluj. Cei doi i-au culcat la pământ pe cei aproximativ 15 oameni care se aflau la acea oră în incinta băncii. Prejudiciul comunicat de bancă este de 246.000 de lei. Nu s-au înregistrat victime.

Surse din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Cluj au declarat pentru NewsIn, că bărbaţii aveau feţele acoperite şi, potrivit martorilor, unul dintre ei avea ceva în mână cu care ameninţau casiera şi pe cele 10-15 persoane din incinta clădirii.

Poliţiştii nu sunt încă siguri că jefuitorii erau înarmaţi, însă imaginile video din incinta băncii sunt deja analizate de către anchetatori. Poliţiştii au sosit la faţa locului, după ce a fost apăsat butonul de panică.

Paznicul,  atacat cu un pistol cu electroşocuri


Directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, Horia Simu, a declarat pentru NewsIn că nici paznicul, nici casieriţa unităţii Băncii Transilvania nu au vrut să fie internaţi, deşi paznicul fusese electrocutat cu un pistol cu electroşocuri, transmite corespondentul NewsIn.

„Din informaţiile relatate de echipajele de la faţa locului, paznicul băncii se pare că a primit două-trei lovituri cu patul armei, în faţă, plus s-a folosit şi un dispozitiv cu electroşocuri, iar casieriţa a fost doar lovită. Au refuzat internarea şi au rămas la faţa locului.”, a afirmat Simu, care a adăugat că şi casieriţa a fost lovită în zona feţei.

Acesta a spus că s-a creat o stare de panică, iar paramedicii au mai rămas 10-15 minute pentru a supraveghea situaţia, însă nu s-au înregistrat leşinuri sau alte situaţii care ar fi necesitat intervenţia lor.

Jaful a durat cel mult zece minute


Nimeni nu a fost rănit în timpul acest jaf. Inspectorul şef al IPJ Cluj, comisar-şef Ioan Păcurar, s-a deplasat şi el la faţa locului. Poliţia face verificări în trafic pentru a depista jefuitorii, care ar fi părăsit sediul unităţii cu ajutorul unei maşini de culoare albastră.

Poliţia a încercuit perimetru şi a instituit filtre în tot judeţul.

Potrivit Realitatea Tv ar fi vorba despre patru atacatori şi nu doi cum s-a vehiculat iniţial.
 
Se pare că atacatorii parcaseră maşina pe care au folosit-o ca să fugă la circa 30 de metri de filiala băncii, în spatele unui bloc.

Preşedintele Băncii Transilvania, Robert Rekkers, a spus că responsabilitatea nu aparţine băncii sau firmei de pază , ci atacatorilor. Tot el a declarat că suma de bani era asigurată.

Prima declaraţie a unui martor

Un martor la jaf, Nelu Moraru, a declarat pentru postul de televiziune Realitatea TV că agresorii l-au lovit pe pe portar cu un pistol în cap apoi au bătut două femei cu mâinile şi picioarele.

Potrivit acestuia, atacatorii propriu zişi erau patru la număr. Se pare că, afară, alţi complici aşteptau într-o altă maşină. Jaful s-a declanşat după ce o maşină a poliţiei a trecut prin zonă. A fost o treabă bine pregătită, planificată, crede martorul.

Un jandarm clujean a încercat să prindă jefuitorii

Un subofiţer al Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Cluj a încercat să îi prindă pe cei doi indivizi.

Generalul Aurel Litan, inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj,a declarat pentru NewsIn, că subofiţerul se afla după orele de serviciu şi se ducea acasă cu maşina.

“Eu am vorbit foarte scurt cu subalternul meu şi mi-a relatat că se ducea acasă cu maşina, când a fost oprit de un echipaj de poliţie, care se afla lângă sediul băncii. El şi-a declinat identitatea şi, în momentul acela, paznicul băncii i-a arătat doi indivizi despre care a spus că ar fi jefuitorii. El a început să alerge după ei, însă bărbaţii au dispărut printre blocuri”, a afirmat Litan.

Acesta a adăugat că jandarmul lucrează la Inspectorat de peste 10 ani, în cadrul compartimentului de criminalistică şi este unul dintre cei mai buni angajaţi.


Vom reveni cu amănunte

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite