Martor în cazul jafului de la BT Cluj: „inculpaţii nu seamănă cu atacatorii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie audiată, marţi, în calitate de martor, în dosarul atacului asupra unei filiale a Băncii Transilvania din Cluj-Napoca a declarat în faţa instanţei că niciunul din cei doi tineri arestaţi în acest caz nu seamănă cu cei care au atacat banca.

La Tribunalul Cluj a avut loc, marţi, un nou termen în dosarul în care doi tineri sunt judecaţi pentru atacul asupra unei filiale a Băncii Transilvania din Cluj-Napoca, petrecut în februarie 2009. Astfel, au fost audiate patru persoane.

Ana Mureşan, un client care se afla în bancă în timpul atacului, a declarat judecătorilor că niciunul dintre cei doi tineri arestaţi nu seamănă cu atacatorii.

"După aprecierea mea, niciunul din inculpaţii din boxă nu corespunde constituţiei celor pe care am reuşit să îi văd în bancă. O voce puternică ne-a spus să stăm jos, eu am început să zic «Tatăl Nostru» şi nu am ajuns până la sfârşitul rugăciunii şi lumea a început să se mişte în bancă, semn că se terminase jaful", a relatat femeia audiată ca martor.

La rândul său, a fost audiată ca martor Ioana Vişan, notarul la care părinţii inculpatului Andrei Hosu susţin că, împreună cu acesta, au fost în ziua jafului, pentru a încheia o tranzacţie imobiliară.

Vişan a declarat că nu îşi aminteşte dacă Dan Andrei Hosu a fost acolo în ziua jafului. "Ambii părinţi au fost la mine la cabinet. Este posibil să fi fost şi inculpatul, dar a stat puţin şi probabil în altă încăpere", a declarat Vişan.

Avocata Alina Cociş, care a fost prezentă la aceeaşi tranzacţie imobiliară de la cabinetul notarial, a spus: "Nu reţin să îl fi văzut pe inculpat".
Tehnicianul auto Vasile Neamţu, care se ocupa de omologarea maşinilor aduse din străinătate de familia Hosu, a declarat că nu a observat o îmbunătăţire financiară a situaţiei familiei în anul 2009.

Avocaţii celor doi tineri au cerut instanţei înlocuirea măsurii arestării preventive cu interdicţia de a părăsi localitatea, instanţa urmând să se pronunţe în cursul zilei de marţi.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite