Primarul suspendat al Clujului şi-a făcut cartier din banii de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Apostu (foto: adevarul)
Sorin Apostu (foto: adevarul)

Procurorii DNA susţin, în dosarul în baza căruia Sorin Apostu a fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie, că acesta a investit banii luaţi ca mită în decursul ultimilor ani în firma Terra Structures, care a ridicat un cartier de locuinţe în comuna Floreşti.

Societatea Terra Structures, al cărei patron, Lucian Pop, este cercetat şi el în dosarul de corupţie al primarului suspendat al Clujului, Sorin Apostu, a dezvoltat în ultimii ani un proiect imobiliar de anvergură - cartierul de locuinţe Terra din comuna Floreşti.



Procurorii DNA susţin că „firma era condusă, în realitate, de însuşi Sorin Apostu". „Sumele de bani obţinute de Sorin Apostu ca urmare a comiterii infracţiunii de corupţie au fost investite prin intermediul societăţii Terra Structures SRL Cluj", se arată în dosar.



„Terra Structures SRL este o societate romano - americana, este o companie de construcţii şi dezvoltări imobiliare fondată în anul 2006, cu scopul de a investi, construi, dezvolta şi de a vinde bunuri imobiliare în zona metropolitană a oraşului Cluj-Napoca. Terra Structures a cunoscut o evoluţie rapidă încă de la înfiinţare, fiind dezvoltatorul Cartierului rezidenţial Terra Floreşti - www.terraprogressio.com - şi al Cartierului Terra Gardens - www.terragardens.ro" - este descrierea societăţii pe site-ul de prezentare.

Sorin Apostu ţinea ascunşi zeci de mii de lei şi euro sub un prosop

Procurorii DNA au găsit, cu ocazia percheziţiilor, în locuinţa primarului suspendat al Clujului, Sorin Apostu, 50.000 de lei şi 10.000 de euro, ascunşi sub un prosop, precum şi şase ceasuri de lux, mărcile Tissot şi Doxa. Citeşte aici continuarea!

INTERCEPTĂRI Primarul Clujului, la mâna mituitorilor. Recomandări false emise de Primărie

Primarul suspendat al Clujului a intervenit de urgență, în septembrie, pentru ca societatea Brantner-Vereș să primească de la Primărie o recomandare de care avea nevoie urgentă pentru a participa la o licitație în Argeș. Cu o zi înainte, Apostu refuzase să se emită documentul. Citeşte aici continuarea!

EXCLUSIV Excursii de 50.000 de euro pentru primarul suspendat al Clujului

Procurorii au susţinut, iniţial, că primarul a beneficiat de trei vacanţe „sponsorizate" în valoare de 5.000 de euro. Noile investigaţii arată că e vorba de vacanţe mai multe şi mai costisitoare, susţin surse judiciare. Citeşte aici continuarea!

Cardurile de combustibil de la Rosal, BUTOI şi GARAJ, erau folosite de soţia primarului şpăgar

Cardurile de combustibil primite de Primăria Cluj-Napoca de la Rosal au fost folosite de soţia primarului Sorin Apostu, care alimenta maşina personală, autoturismele altor persoane, dar şi în canistre. Citeşte aici continuarea!

Mita de la Carrefour a fost negociată „la sânge" chiar de primarul Clujului. Apostu a primit de la Carrefour 13.600 de euro

Dacă iniţial a cerut remiterea lunară a unei sume de 1.100 de euro în schimbul intervenţiilor la diverse instituţii cu atribuţii de control, ulterior Sorin Apostu, pe atunci director în cadrul Direcţiei Tehnice a Primăriei, a căzut de acord cu directorul general al Carrefour România, Florin Căpăţână, asupra sumei de 850 de euro pe lună. Citeşte aici continuarea!

Asigurarea parcului auto RATUC, o „afacere" profitabilă pentru primarul suspendat al Clujului

Primarul suspendat al Clujului, Sorin Apostu, o cunoaşte pe femeia de afaceri Aspazia Droniuc, cea care l-a denunţat, de mai bine de zece ani. Încă din 2008 i-a „făcut intrarea" la şeful RATUC, Liviu Neag, Droniuc obţinând, astfel, contractele de asigurare pentru parcul auto al regiei. Citeşte aici continuarea!

image
image
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite