Primarul Apostu a "ajutat" patru mari companii să intre pe piaţa din Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, reţinut pentru luare de mită, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile
Primarul din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, reţinut pentru luare de mită, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile

În motivarea arestării preventive a primarului Sorin Apostu apar patru iniţiale de companii care ar fi intrat pe piaţa din Cluj cu ajutorul edilului şi al soţiei sale. Surse judiciare dezvăluie că este vorba de OMV, Carrefour, Dedeman şi Baumax.

Procurorii DNA consideră "cel puţin bizar că marile societăţi care au intrat pe piaţa clujeană: O., C., B. şi D. au avut brusc nevoie «de consultanţă juridică» din partea soţiei primarului, învinuita Apostu Monica".

Citeşte şi:
Soţia lui Apostu muncea doar pentru şpagă

Caracatiţa lui Apostu

Surse judiciare susţin că aceste patru mari companii şi-ar fi început activitatea pe piaţa din Cluj după ce oficialii lor au căzut de acord cu primarul Sorin Apostu şi cu soţia sa, care a încasat bani de la aceste societăţi în schimbul "consultanţei juridice" oferite.

Sub paravanul propriului cabinet de avocatură, dar şi prin fimar tatălui ei, soţia edilului din Cluj-Napoca, Monica Apostu, ar fi primit bani de la OMV Petrom România, SC Carrefour, România, Dedeman şi Baumax, pentru a obţine autorizaţii şi avize de la Primăria Cluj-Napoca, informează Mediafax.

OMV şi Carrefour lucrau cu socrul primarului

Din fişa fiscală depusă de Monica Apostu rezultă că, în perioada 2008-2011, ea a încasat sume de bani de la societatea Dedeman, care în ¬cursul anului 2010 a obţinut de la Primăria Cluj-Napoca autorizaţia de construire, în acest an inaugurând un mare complex comercial. Citeşte mai multe AICI

Utilizarea cabinetului de avocatură al Monicăi Apostu "a reprezentat o variantă nouă utilizată de inculpatul Apostu Sorin pentru mascarea folosului ilicit", mai arată motivarea arestării primarului din Cluj.

Vezi cum evita Sorin Apostu să-i fie ascultat telefonul

Anterior, Sorin Apostu înfiinţase firma Toralex SRL, cu sediul la domiciliul său, avându-l ca unic asociat pe Virgil Stănescu, tatăl soţiei sale care lucra ca jurist în cadrul societăţii. Socrul primarului a fost profesor la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, unde a predat şi Sorin Apostu. Potrivit datelor financiare ale firmei, singurii clienţi au fost companiile OMV Petrom, Carrefour România şi M.F.P., care au virat lunar sume de bani în conturile Toralex, în perioada 2008-2009.

Aceste plăţi, totalizând 200.000 lei, au coincis cu perioada în care au intrat pe piaţa clujeană, OMV Petrom cu înfiinţarea a patru benzinării, iar Carrefour cu deschiderea primului hipermarket, pentru care au fost necesare avize şi autorizaţii de la Primărie. Banii erau plătiţi pentru servicii de intermediere a obţinerii autorizaţiilor de mediu. (Remus Florescu, Silvia Boncuţiu)

Click pentru a vedea operaţiunile Clanului Apostu

image

Oficialii primăriei contrazic afirmaţiile procurorilor

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, a declarat, vineri că OMV a intrat pe piaţa clujeană în timpul administraţiei Funar, şi nu în mandatul de primar al lui Emil Boc, când Sorin Apostu era director tehnic al Primăriei Cluj-Napoca, iar în 2008 Primăria a eliberat pentru OMV două autorizaţii.

Preşedintele Dedeman România, Dragoş Pavăl, a declarat, vineri că în cursul zilei de luni va da o declaraţie oficială în acest caz, informează Mediafax.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite