Campania „Doctorii cu care Călăraşiul se mândreşte“ a ajuns la final. Cine crezi că este pe locul I ?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După o lună şi jumătate, campania „Doctorii cu care Călăraşiul se mândreşte" a ajuns la final. Miercuri, 16 noiembrie, cititorii vor afla din cotidianul „Adevărul“ și pe calarasi.adevarul.ro cine este medicul care a reuşit să adune cele mai multe voturi, de la cititori, juriul de specialitate şi redacţia „Adevărul". Tot atunci, veţi putea afla şi povestea lui.

Reputația, integritatea, cursurile de specializare, premiile obținute, activitatea de cercetare și, nu în ultimul rând, necondiționarea actului medical de primirea de cadouri sau bani au fost doar câteva dintre criteriile obiective care au conturat acest top.
Zeci de nominalizări au suscitat păreri contradictorii și au fost contestate, pentru că multe dintre propunerile cititorilor s-au făcut cu sufletul și cu prețul vieții salvate în momente de cumpănă. Cu toate acestea, cititorii, redacția și juriului de specialitate, fiecare cu o proporție de 33% în votul final, au ajuns la un top 5 comun.

Luni, 7 noiembrie, aţi putut citi povestea medicului de pe locul 5 – Daniela Cantaragiu, medic de familie. De 22 de ani este medic şi se declară o femeie fericită şi împlinită datorită carierei. Nu ar renunţa pentru nimic în lume la halatul alb şi recunoaşte că acesta este „motorul“ care îi alimentează existenţa. Are înscrişi pe liste cei mai mulţi pacienţi din judeţ

Citiţi aici povestea medicului Daniela Cantaragiu

Micul de pe locul 4 este Lucica-Aura Farkaş, anestezist. Lucrează în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi şi a îmbrăcat pentru prima data halatul alb în urmă cu 34 de ani. Din anul 2007, prin concurs, a ocupat funcţia de medic-şef de secţie Terapie Intensivă, devenit vacant prin pensionarea regretatului dr. Emil Gorunescu, functie pe care o deţine şi în prezent.

Vedeţi aici povestea medicului Lucica-Aura Farkaş

Aţi putut afla şi povestea medicului de pe locul 3, Viorica Gheorghiţă, medic specializat în medicină de urgenţă. De cinci ani îi trec prin mâini cele mai grave cazuri medicale şi ajunge, de multe ori, să petreacă şi 31 de ore în gardă. Din anul 2005 este coordonatorul Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Călăraşi, dar şi al SMURD.În total, are în subordine 130 de persoane, dar nu i se pare dificil pentru că face totul din suflet şi cu multă dăruire pentru pacienţi.

Citiţi aici despre activitatea medicului Viorica Gheorghiţă

Luni, 14 noiembrie, v-am prezentat povestea medicului de pe locul 2, Adela Maria Năsturică. După 7 ani de experienţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi, tânăra în halat alb a ajuns la sufletele pacienţilor. Se mândreşte cu faptul că a muncit non-stop pentru a deveni medic şi spune că este printre puţinii din ţară cu trei competenţe ecografice: generală, cardiacă şi vasculară.

Vedeţi aici povestea medicului Adela Maria Năsturică

Miercuri, 16 noiembrie, vă vom prezenta povestea celui mai apreciat medic din Călăraşi, aşa cum a fost el desemnat de juriu, de cititori şi de redacţie. Până atunci, poţi să ne spui cine crezi că este medicul care a câştigat campania, urmând să publicăm părerile cele mai interesante.

Rămâi pe calarasi.adevarul.ro pentru a afla toate rezultatele campaniei!



Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite