CAMPANIE ADEVĂRUL Adela Maria Năsturică vede sufletul bolnavului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adela Maria Năsturică, medic primar internist
Adela Maria Năsturică, medic primar internist

Campania demarată de cotidianul Adevărul privind desemnarea celor mai buni doctori continuă.  Adela Maria Năsturică, medic primar internist, s-a clasatpe locul al doilea în preferinţele cititorilor.

După 7 ani de experienţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi, tânăra în halat alb a ajuns la sufletele pacienţilor. Se mândreşte cu faptul că a muncit non-stop pentru a deveni medic şi spune că este printre puţinii din ţară cu trei competenţe ecografice: generală, cardiacă şi vasculară. Nu se dă bătută în nicio secundă, iar viaţa sa gravitează doar în jurul bolnavilor. „ Pentru mine nu există altceva decât pacientul. Dacă reuşesc să-i alin suferinţa, sunt cea mai fericită“, povesteşte doctoriţa.

Iubită de oameni

Olteancă get-beget de la Craiova, medicul primar internist a ajuns la Călăraşi, prin repartiţie în 2004. De atunci a reuşit să se facă iubită de oameni, dar şi contestată de unii colegi de breaslă, invidioşi pe succesul său. „Dacă bolnavul este mulţumit de mine, restul nu mă interesează. Ştiu cât am învăţat pentru a deveni medic, iar profesionalismul, cred eu, este cea mai bună carte de vizită“, spune femeia. Deşi este un medic tânăr, cu o carieră de doar 7 ani, Adela mărturiseşte că ştie din momentul în care pacientul îi deschide uşa ce boală are. „Am fler. Îmi dau seama imediat dacă are o suferinţă sau este bolnav închipui. Practic, îi citesc sufletul. Cred că n-am născut cu acest talent “, spune doctoriţa zâmbind.

Fără compromisuri

Nu face niciun compromis, atunci când vine vorba de sănătatea oamenilor. Pacienţii s-au obişnuit şi nu-i ies din cuvânt. „Este un medic serios care-şi face meseria ca la carte. Cine ajunge la dânsa trebuie să renunţe la fumat pentru că altfel îl dă afară din spital“, spune un bărbat internat la secţia Medicală. Doctoriţa recunoaşte că acest viciu o dezgustă şi dacă îşi dă seama că bolnavul fumează în timpul tratamentului, fără niciun regret, îl externează. „Încerc să le explic faptul că se mint pe ei, pe nimeni altcineva. Dacă vor să fumeze, s-o facă în altă parte, nicidecum în spital“, spune, zâmbind, medicul.

Scria reţete vecinilor

Tratarea suferinzilor a atras-o încă din copilărie când, în joacă, „scria“ reţete şi le aşeza în cutiile poştale ale vecinilor. Şi-a îndeplinit visul, însă după mulţi ani de pregătire. 15 ani de şcoală, din care 8 petrecuţi în cele două rezidenţiate pe care le-a urmat. Mărturiseşte că nimic nu i s-a părut dificil. „Am învăţat cu mult drag pentru a deveni medic. N-am ratat niciun examen sau vreun curs la facultate. Mă bucură faptul că am reuşit să ajung acolo unde mi-am propus“, a spus Adela Maria Năsturică.
Recunoaşte că munca în echipă o ajută să se menţină în formă şi-i dă puterea s-o ia în fiecare zi de la capăt. „Lucrez cu oameni extraordinari, profesionişti şi pasionaţi de ceea ce fac. Dacă nu pui suflet în meseria pe care o practici, nu vei vedea rezultatele“, a adăugat doctoriţa.

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite