Daniela Cantaragiu, pe locul 5 în topul celor mai buni medici din Călăraşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dr. Daniela Cantaragiu, medic de familie
Dr. Daniela Cantaragiu, medic de familie

De 22 de ani este medic şi se declară o femeie fericită şi împlinită datorită carierei. Nu ar renunţa pentru nimic în lume la halatul alb şi recunoaşte că acesta este „motorul“ care îi alimentează existenţa.

Este mică de statură, dar cu suflet mare. Vorbeşte blând ca un părinte şi tratează pe toată lumea egal. Nici nu apuci să-i deschizi uşa că te întâmpină cu un zâmbet larg. Oamenii spun că, de multe ori, le trece răul doar când stau de vorbă cu ea. „Este calmă şi foarte comunicativă. Explică pe înţelesul fiecăruia orice boală“, spune una dintre paciente, o pensionară în vârstă de 84 de ani.

Devotată meseriei

 „De multe ori e obositor, dar nu îmi pare rău că am ales această meserie“, spune Daniela Cantaragiu. Nu se plânge niciodată şi încearcă să se gospodărească pentru a nu duce lipsă de nimic la cabinet. Se descurcă foarte bine cu medicamentele şi, împreună cu cele doua asistente, oferă primul ajutor tuturor celor care au nevoie: coase plăgi, pune perfuzii şi face tratamente. „Îmi iubesc meseria şi în cazuri de urgenţă merg şi la pacienţi acasă. Lunar ajung la pacienţii care sunt în scaune cu rotile, care au membrele amputate “, a mai spus medicul de familie.

Lucrează şi în weekend

După ce a terminat în 1989 Facultatea de Medicină, a lucrat şase ani la Ambulanţă. „Eram doar trei medici, nu aveam libere, sărbători sau weekend. După şase ani, am decis să devin medic de familie“, a adăugat Daniela Cantaragiu. Pentru că are în evidenţă cei mai mulţi pacienţi din judeţ, 3.400 de persoane, dr. Cantaragiu ar trebui să consulte, zilnic, 24 de persoane. „Niciodată nu se întâmplă aşa. Ajung cam la 60 de pacienţi pe zi“, a mai spus medicul.

Recunoştinţă de la pacienţi

Gheorghe Nedelcu(74 de ani), pensionar, este unul dintre pacienţii care merg destul de des la cabinetul doctiriţei Daniela Cantaragiu. „O cunosc dinainte de Revoluţie, o trata pe soacra mea, care a fost ţintuită la pat de boală. Era foarte drăguţă, venea acasă să o îngrijească. E o femeie deosebită şi un medic foarte bun. Nu mi-a greşit niciodată diagnosticul sau tratamentele. Ştie să-şi împartă timpul astfel încât să se ocupe de toţi bolnavii. Nu am aşteptat niciodată foarte mult, decât dacă au fost urgenţe înaintea mea“, ne-a declarat Gheorghe Nedelcu.



Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite