CAMPANIE ADEVĂRUL Dr. Lucica-Aura Farkaş, îngerul bolnavilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dr.Lucica-Aura Farkaş, anestezist la Spitalul Judeţean de Urgenţă
Dr.Lucica-Aura Farkaş, anestezist la Spitalul Judeţean de Urgenţă

Este singurul anestezist din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi şi a îmbrăcat pentru prima data halatul alb în urmă cu 34 de ani. Lucica-Aura Farkaş este medicul pentru care profesia este mai presus de orice.

Deşi nu-şi poate îngădui un moment de respiro, nu i se pare nimic dificil pentru că face totul din suflet şi cu multă dăruire pentru pacienţi.„ Aici vin cazurile extreme şi dacă nu eşti bine pregătit şi nu ai prezenţă de spirit să acţionezi, poţi să pierzi bătălia. De fiecare dată, mă trec emoţiile, dar sunt foarte stăpână pe mine şi reuşesc să depăşesc orice obstacol“, a spus dr. Farkaş. 

Un simplu „multumesc“

Deşi este singurul medic anestezist din oraş, Lucica Farkaş recunoaşte că nu a obosit şi continuă să vină în fiecare zi la acelaşi loc de muncă de peste 20 de ani. „Tinerii nu mai sunt motivaţi să vină în provincie, deşi avem o secţie modernă şi bine dotată. Specializarea pe anestezie este foarte căutată în străinătate, iar mulţi aleg să plece din ţară. Este păcat că nu ştim să-i convingem pentru a face carieră acasă“, spune medicul.

Eforturile şi orele de somn, povesteşte dr. Farkaş, sunt compensate de reuşitele medicale pe care le înregistrează cu fiecare caz. „Când pot să redau zâmbetul unui pacient, simt că mi-am îndeplinit misiunea. Când pacientul îşi aduce aminte şi trece să-mi spună un simplu „mulţumesc“, atunci mă copleşeşte bucuria“, a precizat Lucica Farkaş.

Familie respectabilă

Încă din adolesenţă a visat să ajungă medic, iar familia a încurajat-o pentru a urma acest drum. Lucica Farkaş s-a născut într-o familie respectabilă din oraş, tatăl său, Ion Negoescu, fiind unul dintre cei mai buni fotografi. „Un mic meseriaş cinstit şi onest, cunoscut de toţi oamenii pentru profesionalismul său remar¬cabil, care a reuşit să dea celor patru copii o educaţie sănă¬toasă. Mama îmi este şi acum alături, are 89 de ani, şi a reuşit să-mi transmită puterea ei de muncă, dar şi ambiţia de a reuşi în tot ceea ce îmi propun“, a mai spus medicul.

Nota 10

După absolvirea liceului „Mihai Eminescu“ din oraş, Lucica Farkaş şi-a continuat studiile, în perioada 1970-1976  la Facultatea de Medicină pediatrică din cadrul Universităţii "Dr.Carol Davila", obţinând nota 10 la examenul de diplomă. Aşa cum se obişnuia în acele vremuri a fost repartizată la dispensarul comunal Dudeşti din judeţul Brăila, unde a foat medic-şef dispensar rural în perioada 1976-1979 .

Din anul 1979 şi până în anul 1982, în urma unui concurs la care a fost admisă, a urmat cursurile de specializare în anestezie-terapie intensivă la Clinica universitara Fundeni Bucureşti. „În anul 1982 am absolvit cursurile de specializare şi, după susţinerea exame¬nului de specializare, am revenit în oraşul natal împreună cu soţul, ing. Ştefan Farkaş, cu care m-am căsătorit în 1979“, a precizat medicul anestezist.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite