EXCLUSIV Martorul ocular al accidentului milionarului Naghi: „Am crezut că vrea să se omoare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Silviu Băluş (42 de ani) este martorul tragicului sfârşit al milionarului Aldis. Electricianul din Călăraşi se afla duminică după-amiază la pescuit, împreună cu soţia, copiii şi un grup de prieteni, pe malul Borcei, aproape de canalul siderurgic, la kilometrul 97,5 al braţului Dunării.

Din locul unde se afla, a văzut perfect cum barca soţilor Naghi se îndreaptă cu viteză foarte mare spre malul de pământ. Ambarcaţiunea părea că nu mai are direcţie. Pescarul s-a speriat de intenţiile conducătorului de barcă. „M-am gândit: «Ăsta vrea să se omoare». Venea direct spre mal!“

Impactul a fost inevitabil. Izbindu-se frontal, violent, de digul de protecţie din pământ a canalului siderurgic, barca s-a răsturnat, iar cei doi soţi au fost aruncaţi peste bord, în apă.


image

Alina Naghi era mai aproape de mal şi pe ea a tras-o rapid la mal Silviu Băluş. „Am aşezat-o în fund, era plină de sânge la cap şi am întrebat-o câte persoane erau în barcă. În zonă curenţii sunt foarte puternici şi mi-era teamă ca eventualii supravieţuitori să nu moară înecaţi. Ea mi-a răspuns că erau două persoane în barcă, iar eu am intrat în apă, până la brâu, după el. Plutea cu faţa în jos, nemişcat. Mi-am dat seama că este mort“, relatează martorul ocular Silviu Băluş.

Nu a ştiut cine sunt

Electricianul n-a ştiut cine sunt victimele accidentului nautic până n-au fost identificaţi de Poliţie. Până la venirea ajutoarelor, soţia sa a rămas s-o îngrijească pe soţia milionarului, în timp ce el suna la 112. Primul care a apărut în zonă a fost fiul lui George Naghi, Tudor, tot cu o barcă. „L-am luat în maşină la mine, să mergem la debarcaderul unde urma să fie dusă ambarcaţiunea. Mi-a zis: „E tata. Nu vreau să-mi povestiţi nimic“, a spus Băluş.

Barca morţii

Ambarcaţiunea milionarului este tip Banana Sea Doo şi are motor de 215 cai putere. Fabricată în 2008, barca era în stare excelentă, iar Naghi tocmai îi făcuse revizia tehnică în iulie. Dacă remorchează ceva, ambarcaţiunea atinge viteza de 60-70 de kilometri la oră, dar dacă navighează singură, ajunge şi la 100 de kilometri la oră.
Epava a fost luată de familie şi dusă într-un debarcader din zona Chiciu. Anchetatorii vor cere ambarcaţiunea pentru a fi expertizată de un inginer navalist.
Parchetul de pe lângă Tribunalul Călăraşi va înregistra marţi dosarul Naghi ca fiind moarte suspectă în cazul lui George Naghi şi vătămare corporală gravă în cazul Constanţei (Alina) Naghi.

Citeşte şi:

George Naghi, patronul Aldis, a murit într-un accident nautic

George Naghi, cel mai bogat locuitor din Călăraş

Cine a fost milionarul George Naghi, patronul Aldis, mort în groaznicul accident nautic

Aceasta este şalupa în care a murit miliardarul George Naghi

Patronul de la Aldis, George Naghi, supranumit George Bush de Călăraşi

Afaceristul tulcean Nicolae Ciuleac, patronul mezelurilor Carniprod: „Regret decesul omului de calitate George Naghi"

Dispariţia milionarului George Naghi, moarte suspectă pentru Poliţie

Acesta este malul de care s-a izbit omul de afaceri cu şalupa

Călăraşiul decretează zi de doliu la înmormântarea milionarului George Naghi

Milionarul George Naghi avea vilă pe plaja din Mamaia

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite