UPDATE George Naghi, patronul Aldis, a murit într-un accident nautic FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cei mai bogaţi oameni din România ieşise cu şalupa la plimbare pe Braţul Borcea şi, din neatenţie, s-a izbit de un dâmb de pământ. George Naghi (59 de ani) era cu soţia, care a ajuns în stare gravă la spitalul din Călăraşi. Omul de afaceri a murit pe loc.

UPDATE 19.00: Autorităţile locale din Călăraşi s-au gândit să declare o zi de doliu local în memoria milionarului George Naghi.

UPDATE 18.56: Soţia lui George Naghi, Alina, în vârstă de 49 de ani, s-a ales cu câteva coaste rupte. Ea a fost transportată la Spitalul Floreasca din Bucureşti pentru mai multe investigaţii medicale.

UPDATE 18.47: „Combinaţia motor puternic şi ape necunoscute poate fi mortală!"

„Când conduci o barcă rapidă cu un motor puternic e nevoie de multă concentrare. Văd că avea un motor mare, de 240 de cai, e foarte uşor să pierzi controlul: două secunde de neatenţie sunt deajuns. Din câte văd şi eu pe Dunăre zilele acestea sunt foarte multe crengi de copaci. La viteză mare, dacă prinzi o buturugă la motor eşti terminat. De asemenea, trebuie să cunoşti bine zonele în care circuli. Dacă nu cunoşti topografia zonei e periculos să circuli cu viteză mare, uneori, chiar mortal. Combinaţia motor puternic şi ape necunoscute poate fi mortală“, spune Sandu Cuzmin, om de afaceri din Sulina ce se ocupă de transportul turiştilor în zona Deltei.

George Naghi avea vilă pe plaja din Mamaia

„Pot spune că multe dintre accidente în zona Deltei au loc mai ales pe timpul verii. Sunt foarte mulţi oameni cu bani, care îşi cumpără şalupe cu motoare puternice şi nu au experienţa necesară pentru a le ţine sub control. Aşa apar accidentele", spune şi Petrică Rade, purtător de cuvânt al Căpităniei Tulcea.

UPDATE17.52:
Surse oficiale spun că Naghi a făcut un accident vascular  înainte de a pierde controlul ambarcaţiunii, care s-a lovit de un mal de pământ, cei doi pasageri fiind aruncaţi peste bord pe malul stâng al braţului.

UPDATE 17.35:
Reprezentanţii Poliţiei Transporturi spun că şalupa se deplasa dinspre Portul Călăraşi către zona Chiciu şi s-a lovit de un dâmb de pământ, la intrarea în Canalul Siderurgic, iar George Naghi şi soţia sa, Alina, au fost aruncaţi peste bord. El a murit pe loc având coloana vertebrală ruptă.

Citeşte şi:
Aceasta este şalupa în care a murit miliardarul George Naghi

George Naghi, cel mai bogat locuitor din Călăraş

Cine a fost milionarul George Naghi, patronul Aldis, ucis în groaznicul accident nautic

George Naghi, de 59 de ani, ieşise la o plimbare de duminică, împreună cu soţia sa. Naghi are o avere de 28 de milioane de euro, potrivit topului „Forbes 500 miliardari", ediția 2010.

George Naghi, cel mai bogat călărășean

La aproape 20 de ani de la lansarea în afaceri pe cont propriu, George Naghi, care deţine împreună cu soţia sa producătorul de mezeluri Aldis Călăraşi, unul din principalii jucători pe piaţa internă, era convins că a pus pe picioare un business bun. Fabrica din Călăraşi, o investiţie de circa 70 milioane de euro, este una din cele mai mari unităţi de producţie din ţară, cu o capacitate de aproximativ 150 de tone pe zi.

image

După ce a dus Aldisul în topul companiilor autohtone, cu o cotă de piaţă de peste 15%, conform estimărilor proprii, investitorul şi-a îndreptat atenţia şi spre alte domenii. Intenţiona să impulsioneze afacerile din agricultură şi zootehnie, dar şi să intre pe un segment nou, cel al comerţului cu cereale.

Pasionat de bărci

George Naghi era pasionat de apă, poate şi pentru că şi-a petrecut aproape toată viaţa pe malul Dunării... Potrivit Forbes.ro, îi plăcea adrenalina, era chiar înnebunit să se plimbe cu iahtul sau cu şalupa pe Dunăre, să se piardă printre canale şi să admire vegetaţia unică din zonă. Tocmai această pasiune i-a adus sfârşitul.

George Naghi şi familia

Pentru că legăturile cu trecutul nu se uită uşor, şi-a construit o pensiune agroturistică în zonă, cu 30 de camere, în urma unei investiţii de aproximativ opt milioane de euro. Mare iubitor de animale, şi-a luat câţiva cai de valoare din străinătate, are chiar şi ponei, iar cine vrea poate să se plimbe cu trăsura pe câmpuri.

Citeşte şi:

George Naghi, cel mai bogat locuitor din Călăraş

Cine a fost milionarul George Naghi, patronul Aldis, mort în groaznicul accident nautic

Aceasta este şalupa în care a murit miliardarul George Naghi

Patronul de la Aldis, George Naghi, supranumit George Bush de Călăraşi

Ce spun patronii de mezeluri despre moartea lui George Naghi

Afaceristul tulcean Nicolae Ciuleac, patronul mezelurilor Carniprod: „Regret decesul omului de calitate George Naghi"


Dispariţia milionarului George Naghi, moarte suspectă pentru Poliţie


Acesta este malul de care s-a izbit omul de afaceri cu şalupa

Călăraşiul decretează zi de doliu la înmormântarea milionarului George Naghi

Milionarul George Naghi avea vilă pe plaja din Mamaia


VIDEO de la locul accidetului. SURSA: Antena3

image
Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite