VIDEO Militar buzoian, mort în Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cei doi militari căzuţi la datorie ieri în Afganistan era din Buzău. Sergentul major Dan Ciobotaru avea 28 de ani, era necăsătorit şi a crescut într-un cătun de munte, Pinu din comuna Brăeşti.

El provenea dintr-o familie modestă şi era stâlpul casei. Militarul avea doi fraţi mai mici, iar tatăl său are un handicap. În ultimii ani el era cel care întreţinea întreaga familie din salariul său câştigat în Armată.

CITEŞTE ŞI: Tatăl militarului mort în Afganistan:”A murit, săracul, într-un război care nu e al nostru”

Drama familiei colegului care a murit împreună cu segentul major Dan Ciobotaru

Paraşutist mort după ce nu i s-a deschis paraşuta (UPDATE)

Moartea paraşutistului Onofre, marcată de coincidenţe

Numai că ieri, în timp ce executa o misiune de luptă împreună cu colegul său caporalul Paul Caracudă pe autostrada A1 Kabul- Kandahar, a decedat. La aproximativ 30 de kilometri de Qalat, autovehiculul de tip Humvee în care se aflau cei doi a fost atacat cu un dispozitiv improvizat, acţionat de la distanţă, în urma deflagraţiei cei doi şi-au pierdut viaţa.

Buzău: A pregătit militari afgani dar a murit la un banal antrenament în curtea unităţii

Dan Ciobotariu a absolvit în anul 2007 Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre "BASARAB I" din Piteşti, o instituţie militară de învăţământ postliceal care asigură formarea şi pregătirea profesională a maiştrilor militari şi subofiţerilor necesari Forţelor Terestre, direcţiilor centrale, comandamentelor de armă, serviciilor specializate din structurile centrale. Militarul a urmat aici, timp de şase săptămâni, un curs de formare pe filiera indirectă, apoi a fost detaşat la o altă unitate militară.

Dan Ciobotaru va fi îngropat în cimitirul din satul Pinu, primarul comunei Brăeşti, Gheorghe Perţea a declarat că va ajuta la cele necesare pentru înmormântarea tânărului militar.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite