Tatăl militarului mort în Afganistan:”A murit, săracul, într-un război care nu e al nostru”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Durere fără margini în satul Pinu din comuna buzoiană Brăeşti. De miercuri după-amiază de când au aflat că cel care a crescut sub ochii lor, Sublocotenentul post mortem Dan Ciobotaru a murit în Afganistan, oamenii nu îşi mai găsesc liniştea. Familia tânărului este împietrită de durere şi îl aşteaptă parcă şi acum să le intre pe poartă cu zâmbetul pe buze, cum făcea întotdeauna.

Militarul mort în Afganistan ajunge deseară acasă

VIDEO Militar buzoian, mort în Afganistan

Dan Ciobotaru s-a născut în urmă cu 28 de ani în cătunul Pinu din munţii Buzăului, într-o familie de oameni simpli dar gospodari. După ce a terminat liceul a fost o vreme şofer de tir şi, la îndemnul unui văr, în 2007 a absolvit Şcoala Militară de Maistri şi Subofiteri a Forţelor terestre Basarab 1 din Piteşti.

„Am vândut, mamă, două vaci de pe bătătură să îl ajut cu bani şi să îl văd militar că tare îşi mai dorea. Când s-a angajat a zis că şi-a împlinit visul, că asta şi-a dorit cel mai mult", ne-a povestit cu vocea stinsă Luminiţa Ciobotaru, mama militarului.

Pe 8 ianuarie 2010 tânărul militar a plecat în Teatrul de Operaţie din Afganistan. În ziua în care şi-a luat rămas-bun de la familie şi i-a spus mamei că dacă va păţi ceva trei bărbaţi vor veni la poarta ei.

"Miercuri, pe la ora 4 după-amiază, m-am treazit la poartă cu preotul, medicul şi încă un băiat îmbrăcat în uniformă, de la unitate. Atunci mi-am amintit ce mi-a spus băiatul şi am înlemnit. I-am întrebat ce s-a întâmplat cu băiatul meu şi mi-au spus că a murit", ne-a spus mama militarului, cu ochii plini de lacrimi.

Mama militarului a presimţit că ceva rău avea să se întâmple dar nici nu se gândea că băiatul ei va păţi ceva.

"Cu o noapte înainte nu am putut să dorm deloc. Eram lac de apă dar credeam că o să mor eu, nu că mi-l ia Dumnezeu pe copilul pe care l-am crescut cu atâta drag", ne-a spus mama lui Dan Ciobotaru.

Dan Ciobotaru avea o prietenă, Roxana, în comuna brăileană Dudescu cu care urma să se căsătorească. Ca să îşi îndeplinească, însă, visul trebuia să îşi cuumpere o locuinţă. Acesta a fost motivul pentru care a plecat în Afganistan.

"Sunt salariile mici şi nu se putea descurca cu salariul din ţară. Avea şi rata la maşină şi vroia să îşi cumpere şi el o casă. A plecat acolo ca să facă şi el un ban, şi a murit, săracul, într-un război care nu e al nostru", ne-a declarat Ion Ciobotaru, tatăl militarului.

Dan Ciobotaru era stâlpul casei, era cel care susţinea financiar familia şi cel care îi învăţa pe fraţii mai mici să înveţe ca să poată realize ceva în viaţă. Fratele mijlociu, cel de 20 de ani, este cel care îl va urma poentru că vrea să urmeze tot o carieră militară.

Eroul va fi înmormântat, cel mai probabil duminică, în curtea bisericii din satul natal.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite