UPDATE Paraşutist mort după ce nu i s-a deschis paraşuta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un paraşutist militar de la Centrul de Instrucţie din Buzău a murit în dimineaţa acestei zile după ce nu i s-a deschis paraşuta.

Bărbatul era din Bucureşti, însă făcea instrucţie într-o unitate militară din Buzău, conform surselor din Ministerul Apărării Naţionale.

UPDATE 14.30 La unitatea militară de la Boboc a sosit şi o echipă de anchetă a Statului Major al Forţelor Terestre care încearcă să stabilească împrejurările în care s-a produs tragedia. Specialiştii militari spun că paraşuta trebuie asigurată cu un dispozitiv de deschidere automată pentru ca, în cazul în care militarul îşi pierde cunoştinţa, să se deschidă singură. Acum anchetatorii trebuie să stabilească dacă acest sistem a funcţionat.

UPDATE 13.50 Surse din cadrul unităţii militare spun că saltul s-a făcut de la o înălţime de 2. 000 de metri cu o paraşută tip aripă, considerată una dintre cele mai sigure. Militarul a efectuat saltul dintr-un avion C 130 Hercules.

UPDATE ORA 13.15 Într-un comunicat de presă al MApN se arată că plutonierul-adjutant Petre Onofre, în vârstă de 41 de ani, şi-a pierdut viaţa în timpul desfăşurării unui exerciţiu de paraşutare, pe aerodromul Boboc din judeţul Buzău, în jurul orei 10.00. Plutonierul adjutant participa la un curs al Şcolii de Aplicaţie pentru Paraşutişti din cadrul Statului Major al Forţelor Terestre.

O echipă medicală a intervenit de urgenţă pentru a-i acorda primul-ajutor, dar, din păcate, s-a constatat decesul militarului.

Şeful Statului Major al Forţelor Terestre a numit o comisie care cercetează împrejurările producerii accidentului.

Citiţi şi: Un paraşutist a trecut în zbor pe lângă moarte

Buzău: A pregătit militari afgani dar a murit la un banal antrenament în curtea unităţii

Vom reveni cu amănunte.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite