Moartea paraşutistului Onofre, marcată de coincidenţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia de anchetă de la Statul Major al Forţelor Terestre trimisă la Buzău să cerceteze accidentul în care un subofiţer şi-a pierdut viaţa în urma unei paraşutări şi-a încheiat misiunea. Cazul nu a fost însă pe deplin elucidat şi pentru că mai sunt multe semne de întrebare Ministerul Apărării a delegat o comisie superioară să preia cercetările.

Citeşte şi: UPDATE Paraşutist mort după ce nu i s-a deschis paraşuta

Eroarea umană, exclusă în cazul morţii paraşutistului

Rezultatele preliminare ale comisiei de la Statul Major nu au fost făcute publice, dar surse care s-au aflat în apropierea anchetatorilor susţin că mai multe coincidenţe au contribuit la sfârşitul tragic al plutonierului adjutant Petre Onofre.

Se ştie că paraşuta de tip „aripă" a subofiţerului nu s-a deschis. Din motive încă necunoscute, nici paraşuta de rezervă nu a fost acţionată. În aceste condiţii ar fi trebuit să ca aparatul de siguranţă KP3 cu care este prevăzută paraşuta şi care era activat, să declanşeze automat.

Acest lucru nu s-a întâmplat nici în timpul zborului, nici măcar la sol, după imapact, ci în mod absolut surprinzător, abia când a fost aşezat pe o masă de membrii comisiei de anchetă.

Aparatul de siguranţă şi paraşuta cu care Petre Onofre a efectuat saltul se află acum, potrivit aceloraşi surse, la Bucureşti pentru verificări.

Comisia de anchetă de la Statul Major al Forţelor Terestre şi-a încheiat misiunea foarte repede, însă concluziile nu sunt în mod cert pe placul şefilor, care au trimis ieri o comisie superioară, de la Minister.

Un paraşutist a trecut în zbor pe lângă moarte

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite