Colţ de Siberia la marginea Buzăului: podul lui Saligny

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada geroasă, sutele de localnici din comuna Vadu Paşii care traversează la picior podul lui Anghel Saligny, ca să ajungă la locul de muncă sau la şcolile din oraş, sunt nevoiţi să înfrunte temperaturi arctice. Din cauza curenţilor de aer generaţi de apa îngheţată a râului, senzaţia de frig este mult amplificată, ajungând ca aerul să devină uneori irespirabil.

Citiţi şi: Îngrijorător: gerul şi gripa porcină omoară oborul buzoian

Buzău: Mamă şi fiu, decedaţi în casă

Ianuarie a adus geruri polare în centrul ţării

Gerul siberian „muşcă“ din România

Gerul a umplut la refuz Centrul de Persoane fără Adăpost

Primele victime ale gerului: o femeie a murit şi doi bărbaţi au ajuns la spital cu degerături

VIDEO Buzău: A ars de viu după ce a supraîncălzit soba

Pe podul de la Vadu Paşii au voie să circule numai pietonii, fiindcă structura sa de rezistenţă a fost afectată de viituri, în 2005. Autorităţile comunei au montat, atunci, la capetele podului, lung de peste 150 de metri, piloni de restricţionare a traficului iar localnicii din comuna învecinată oraşului parcurg doi kilometri pe jos, până la capătul liniei urbane de autobuz.

În aceste zile, podul lui Saligny dădea impresia că ar traversa un râu din Siberia. Curenţii extrem de reci şi temperaturile de minus 18 grade au făcut viaţa grea pietonilor. „Zece minute durează să treci podul. Dimineaţa, mai ales, zici că îţi arde faţa de la vânt. Dacă nu ai grijă de tine, să te înfofoleşti, te alegi cu dureri de măsele sau răceli”, ne-a spus Florina Marcu, elevă.

Peste 500 de localnici preferă să facă naveta pe jos între Vadu Paşii şi Buzău, pentru că traseul pentru autoturisme măsoară 10 kilometri, prin Mărăcineni.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite