Manifestaţiile văzute prin ochii unui jandarm: “În sufletul meu sunt tot un protestatar”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meseria îl obligă să păstreze ordinea şi siguranţa publică, să se detaşeze ca persoană de evenimentele ce au loc în centrul Capitalei, dar în sinea lui recunoaşte că, dacă n-ar purta uniformă, s-ar alătura manifestanţilor.

Este vorba de Radu, un jandarm în vârstă de 35 de ani, care a povestit reporterului "Adevărul" cum vede el manifestaţiile care au loc în centrul Bucureştiului.

Citeşte şi:
LIVE TEXT Protestatarii revin în Piaţa Universităţii! MAI a emis cod albastru

"Sunt de acord cu protestele. În sufletul meu sunt tot un protestatar, dat atât timp cât port uniforma nu mă pot manifesta", spune Radu. El explică şi motivele pentru care ar fi pe "partea cealaltă a baricadei" dacă nu ar lucra ca jandarm: "Mi-e greu să-mi întreţin soţia şi fetiţa în vârstă de 13 ani. Anul trecut, micuţa a terminat şcoala cu media 9,82 şi totuşi eu nu-i pot oferi tot ce are nevoie. Soţia mea e casnică, nu reuşeşte să-şi găsească un loc de muncă. Avem rate lunare de 1.000 de lei la banca. Sunt plin de datorii".

FOTO Covrigi şi baloane de vânzare la proteste. Portretul revoluţionarului ieşit în stradă de foame

"Am fost plecat de trei ori în Kosovo, în trei misiuni diferite. Acolo am reuşit să strâng ceva bani iar acum supravieţuiesc din acei bani", a continuat jandarmul.

Radu a povestit şi cum au decurs protestele din zilele trecute, amintindu-şi de cursele nebune pe care le-a făcut alergând între Piaţa Unirii şi Piaţa Universităţii duminică seară, când s-au înteţit violenţele: "Dacă m-ar plăti cineva acum, nu aş mai fi în stare să mai alerg cum am făcut-o duminică. Am acţionat sub impulsul adrenalinei - atât eu, cât şi colegii mei. Am făcut un effort extraordinar de care ne-am dat seama abia după ce ne-am oprit".

Întrebat de violenţele care au avut loc duminică seară, jandarmul în vârstă de 35 de ani a refuzat să vorbească. El a ţinut însă să precizeze: "Nu pot să spun dacă a trebuit să lovesc pe cineva alaltăieri seară, dar nu sunt de acord cu violenţa".

Huliganii din Jandarmerie, înregistraţi video IMAGINI EXCLUSIVE

FOTO "Hai la o bere «sub» manifestaţii!" La suprafaţă se protestează, în pasajul Universităţii se bea bere

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite