LIVE TEXT Protestatarii revin în Piaţa Universităţii! MAI a emis cod albastru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând cu ora 15:30, mai multe persoane au început să se adune din nou în Piaţa Universităţii pentru a continua protestele.

UPDATE 23:45 Jandarmii s-au apropiat mai mult de protestatari pentru a-i face să plece acasă. Mai sunt câteva persoane în Piața Universității iar prostele par a se încheia pașnic.

UPDATE 23:30 În Piața Universității mai sunt aproximativ 50 de protestatari în fața Teatrului Național și circa 100 lângă fântână.

image

Click aici pentru fotogalerie!

UPDATE 22.30 Protestele sunt în desfăşurare în 21 de localităţi din ţară, în alte 41 manifestaţiile s-au încheiat.
Potrivit estimărilor Ministerului Administraţiei şi Internelor, în toată ţara au protestat, marţi, aproximativ 9.700 de persoane, în Capitală fiind aproximativ 1.000, a declarat purtătorul de cuvânt al MAI, Marius Militar, potrivit RTV.

VIDEO Ziua a cincea. Clujenii, din nou în stradă: „Vom ieși până va pleca Băsescu!". Patru persoane au fost reținute

UPDATE 22.10 Jandarmii au dus la secţii de poliţie patru persoane din Piaţa Universităţii asupra cărora au găsit un spray iritant lacrimogen, un box, un cuţit şi un baston telescopic, precum şi o persoană care a refuzat să se legitimeze, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Florin Hulea.

image

Foto: Marian Vilău

UPDATE 21:45 Şi prinţesa Briana Caragea se află în Piaţa Universităţii: "Este prima zi în care sunt în faţă, nu am vrut să ies în faţă. Alături de ei sunt din prima zi şi sunt cu mult respect. La cum am fost călcaţi în picioare toţi, am vrut să mă fac văzută. Avem un avânt acum în 2012 cum nu am văzut niciodată în România. Respect imens pentru România, respect imens pentru românii care au ieşit în stradă. Să nu plecăm de aici până nu obţinem ceea ce dorim. Acum sunt cel puţin 2000 de oamnei aici şi mă bucur că sunt alături de ei. Oamenii sunt deschişi şi sunt foarte hotărâţi. Nu staţi acasă, ieşiţi şi voi în stradă! Ce se întâmplă acum este un mesaj pt clasa politică: românii nu mai pot fi călcaţi în picioare"

UPDATE 21:30 Andrei Gheorghe s-a alăturat personalităților care și-au făcut apariția în Piață.

UPDATE 21:20 Ludovic Orban se află în Piața Universității alături de protestatari. Unii dintre protestatari i-au cerut să plece, spunându-i că nu este piaţa lui. Aceștia au scandat "PDL-USL, aceeaşi mizerie", avertizându-l totodată: "Orbane, pleacă de aici, că dai de belea!".

image

Foto: Marian Vilău

UPDATE 21.00 Un bărbat asupra căruia jandarmii au găsit o armă albă a fost dus la Secţia 4 de Poliţie, a declarat, marţi seară, pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), Marius Militaru.

UPDATE 20:50 În jur de 200 de studenți vor ajunge de la Uniunea Națioanală a Studenților din România în scurt timp în Piața Universității.

UPDATE 20:30 Jurnalistul Mircea Badea este şi el în Piaţa Universităţii: "Ce să fac? Strig, mă manifest ca un om liber, mă bucur că mi-am regăsit glasul şi se vede treaba că nu degeabase strigă aici. Există un efect. Protestul civilizat este un demers bun în orice ţară.Am fost oripilat de foarte multe acţiuni ale forţelor de ordine. Oamenii îşi strigă fiecare nemulţumirile: probleme de sănătate, probleme cu ajutorul de şomaj, fiecare cu ce îl doare".

image

Click pe imagini pentru fotogalerie!

UPDATE 20:17 Studenții care se îndreaptă către Piața Universității au ajuns la un număr de 400. Aceștia se întâlnesc la ora 20:30 cu alți 200 de studenți de la mai multe universități.

UPDATE 20:15 Unui protestatar i s-a făcut rău și a fost transportat cu ambulanța la spital.

UPDATE 20.05 Primarul Constanţei Radu Mazăre s-a alăturat protestatarilor și a strigat la unison cu aceştia "Jos Băsescu". Mazăre a declarat că în cazul în care acştia vor pleca mâine spre Bucureşti, va veni şi el, informează RTV.

UPDATE 19:50 În acest moment 150 de studenți au plecat din Regie către Piața Universității. Aceștia au declarat că alte grupuri de studenți îi așteaptă deja acolo. Tinerii au preferat să meargă prin spatele căminelor pentru a nu perturba circulația.

UPDATE 19.20 Purtătorul de cuvânt al MAI, Marius Militaru, a declarat că în acest moment în Piaţa Univerităţii sunt 600 de protestatri şi 1000 de jandarmi. Acesta a mai spus că filtrele din gări sunt o măsură preventivă.

UPDATE 19:15 Florin Hulea, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei a declarat că au fost mobilizați în jur de 1000 de jandarmi dar care nu sunt toți în teren. Se efectuează controale corporale organizate preventiv.

image

Click pe imagini pentru fotogalerie!

UPDATE 19.00 Un protestatar a fost reţinut pentru că avea asupra sa un spray lacrimogen.

UPDATE 18:45 Augustin Hagiu, preşedintele Federaţiei Operatorilor Români de Transport, a anunţat, în cadrul emisiunii "100 de minute" de la Antena 3 că are informaţii de la mai mulţi transportatori din ţară că autorităţile au ameninţat cu retragerea licenţei pe cei care vor organiza curse pentru transportul persoanelor care doresc să participe la proteste.

Preşedintele FORT le recomandă transportatorilor să fie cu toate actele în regulă şi să organizeze aceste curse, pentru că sunt legale.

"Nu văd de ce s-ar implica cineva să blocheze aceste aceste curse. Dacă o vor face, voi fi primul care voi sta în fruntea maşinilor pentru a le aduce personal la Bucureşti, pentru că nimeni nu poate să facă astfel de abuzuri" a declara preşedintele FORT.

UPDATE 18:42 Potrivit estimărilor Jandarmeriei, în Piaţa Universităţii se află acum în jur de 600 de persoane.

UPDATE 18:30 Fostul primar al Capitalei, Viorel Lis, a fost huiduit de protestatari în momentul în care și-a făcut apariția în Piaţa Universităţii. A fost nevoie de intervenția jandarmilor pentru ca acesta să poată ieşi din mulţime.

UPDATE 18:20 Cel mai tânăr protestatar din Piaţa Universităţii, 10 ani, a declarat pentru România TV de ce a ieşit în stradă: "Mi-a loc alocaţia, lu' mamaie pensia, pe mama a dat-o afară de la muncă, eu am venit aici să-mi trăiesc viaţa nu să stau în casă flămând".

image

UPDATE 18:10 Reprezentați ai unei societăți civile au împărțit protestatarilor fluturași cu numere diferite pentru a realiza o numărătoare exactă din Piața Universității. La această ora a fost înmânat bilețelul cu numărul 1200.

UPDATE 18:00 Pensionarii declară că li s-au oferit bani pentru a părăsi Piața Universității.

UPDATE 17:50 Poliția oprește grupurile de tineri mai gălăgioși și le cer să se legitimeze.

UPDATE 17:20 Poliția și jandarmeria organizează filtre în gări. 20 de suporteri din Craiova au fost dați jos din trenul care se îndrepta spre București pentru că nu aveau bilete.

UPDATE 17:13: Reprezentanții Ministerului Aministrației și Internelor au emis cod albastru la nivelul instituțiilor pe care le conduc. Este vorba despre un sfert din angajții Poliției, Jandarmeriei și Pompierilor care vor fi chemați la serviciu.

UPDATE 17:10 Câteva sute de sindicaliști și studenți au anunțat că vor participa la mitingul din această seară.

UPDATE 17:00 ”Raed Arafat este un om care cunoște interesul, dar nu pe cel personal. Îl vrem ministrul Sănătății!”, a declarat un bărbat aflat în Piața Universității pentru RTV.

Citeşte şi:
EDITORIAL DE SABIN ORCAN: De la Arafat la Fenechiu

În a cincea zi de proteste, oamenii revin în Piaţa Universităţii din Capitală pentru a-şi exprima nemulţumirile legate de actuala clasă politică şi de nivelul de trai. Acţiunile manifestanţilor au început odată cu demisia subsecretarului de stat Raed Arafat, dar protestatarii au şi alte nemulţumiri.

Raed Arafat: "La invitaţia domnului preşedinte am acceptat să revin la aceeaşi funcţie".

Chiar dacă medicul Arafat a revenit pe aceeaşi funcţie la Ministerul Sănătăţii, mulţimea continuă să iasă în stradă şi să scandeze lozinci împotriva Guvernului şi a preşedintelui Traian Băsescu. adevarul.ro vă va ţine la curent cu desfăşurarea evenimentelor. Manifestările de duminică seară au degenerat şi au avut loc violenţe între forţele de ordine şi manifestanţi.

FOTO Portretul revoluţionarului care protestează: „Am ieşit în stradă de foame"

EȘTI MARTOR OCULAR ÎN STRADĂ? Poți spune povestea ta lumii întregi pe cel mai citit site de știri din România.

Dacă ai filmat sau fotografiat în timpul protestelor și dorești să spui părerea ta despre evenimente, o poți face chiar aici, în zona de comentarii a acestui articol. Mai poți trimite informații, imagini sai linkuri pe adresa web@adevarul.ro.

DIN COMENTARII DE PE FACEBOOK ȘI DIN ARTICOL

Ion: E clar, astia n-au serivici, n-au scoala si se plictisesc acasa. pai oamenii normali dupa 8 ore de munca respectiv scoala mai au chef sa iasa in strada a 10 a zi consecutiv? si pentru ce? ca nici ei nu stiu

BurebistasThraex: Statul roman e condus de un colos de criminalitate si coruptie, incepand cu justitia si continuand cu restul institutiilor sistemului de guvernare. Se promoveaza prostia si indianizarea Romaniei. Criminalii si infractorii trec peste legi si calca tara in picioare, sfideaza bunul simt si valorile neamului nostru, fiind asociati cu politicienii corupti si incompetenti. Cat vom mai indura, frati romani? Romanismul trebuie readus la viata! Traiasca Romania Mare si Sfanta Biserica Orthodoxa!

Base: ""PDL şi USL, aceeaşi mizerie" - s-a strigat la Cluj. Clujul are perfecta dreptate! Daca cineva mai poate aduce normalitatea si ordinea in Romania, acesta este Regele! Revenirea la monarhie este sinonima inceperii normalizarii Romaniei.

Lorelay Black: Sunt studenti "cu plata" ....din pacate. dupa cum am vazut in vara cum s-a "luat" bacul, ma indoiesc ca au pregatirea necesara pt. o manifestare :) atat prin imbracaminte( ma imbrac normal daca nu am nimic de ascuns, ca doar nu suntem musulmani) si ma comport ca atare, nu topai ca un nebun, ca doar nu-s la meci de fotbal :O ne facem de ras la lume, oameni buni!!!

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite