VIDEO Ziua a cincea. Clujenii, din nou în stradă: „Vom ieși până va pleca Băsescu!”. Patru persoane au fost reținute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 1.000 de clujeni au ieșit, din nou, marți seară, în Piața Unirii. Protestatarii au cerut demisia președintelui Traian Băsescu și au scandat lozinci împotriva Guvernului.

Protestele au continuat și marți seară la Cluj-Napoca. Aproximativ 1.000 de protestatari s-au adunat, cu pancarte și steaguri tricolor, în centrul Clujului, unde au cerut demisia lui Traian Băsescu. Cel mai tânăr protestatar, Florin Lazăr (7 ani), a ieșit în stradă cu mama sa. „Protestez pentru un viitor mai bun", a declarat, hotărât, micul protestatar. „Am venit în fiecare seară. Vom ieși până va cădea Guvernul", a spus Maria Lazăr, în vârstă de 41 de ani, de profesie operator chimist.


image

Alina Făgărășan (40 de ani) li s-a alăturat protestatarilor pentru că „nimic nu e așa cum ar trebui să fie". „Singurul lucru bun este că Raed Arafat s-a întors la Ministerul Sănătății", a spus clujeanca. Femeia s-a întors în urmă cu trei ani în țară, după ce a trăit 22 de ani în Austria și în State. „Dorul de casă și de familie m-a adus înapoi. Dar este greu. Dacă noi nu facem ceva, nici nu are să ne fie mai bine", a adăugat ea.

Protestatarii au pornit din Piața Unirii pe deja cunoscutul traseu: Piața Unirii - Prefectură - Casa de Cultură a Studenților - Piața Unirii.

Nici dezamăgirea că nu a venit mai multă lume, nici deznădejdea de care pomeneau unii protestatari, care au afirmat că se tem că protestele lor, seară de seară. vor fi în van nu le-a zdrucinat, se pare, crezul că în cele din urmă vor obține ceea ce-și doresc: o viață mai bună.


image

„Cei 1.000 de clujeni adunați în Piața Unirii au conturat, la o scară mult mai mică, societatea în care trăim. Vedeți, aici s-au adunat ingineri, medici, asistenți, oameni cu studii superioare. Dar și muncitori, Și infirmi (printre protestatari s-a aflat și o tânără în scaun cu rotile, n.r.), și copii, și oameni fără căpătâi. Tuturor ne-a ajuns cuțitul la os! Nu mai putem. Cei din conducere, care urmăresc ce se întâmplă în țară, ar trebui să ia aminte. Ce s-a întâmplat cu Arafat a fost doar o scânteie. Durerile noastre sunt mult mai mari", a spus Marius Stolnicu, un asistent medical care a venit din Turda pentru a participa la protest.

Tot marți, un grup de clujeni a anunțat formarea Mișcării Naționale de Salvare a României, mișcare care dorește ca mâine să prezinte cererile și nemulțumirile clujenilor prefectului județului, Florin Stamatian.

Protestul de marți seara nu a decurs însă la fel ca în celelalte seri, fără incidente. Patru protestatari au fost reținuți și duși la Secția 1 de Poliție, pentru audieri. Aceștia au vandalizat statuia lui Matia Corvin din Piața Unirii. „Deocamdată, sunt audiați", a confirmat Anda Pop, purtătorul de cuvânt al Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca.

Protestatarii și-au dat întâlnire și miercuri, la ora 18.00, în Piața Unirii.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite