Pasajul Pipera s-a deschis. Oprescu: Nu mai aştept să tai panglica, îi dăm drumul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilul şef al Capitalei, Sorin Oprescu, a inaugurat azi mult aşteptatul Pasaj Pipera, după o vizită de inspectare a lucrărilor.

UPDATE 15.10: Pasajul Pipera a fost inaugurat! Sorin Oprescu i-a dat drumul unuia dintre cele mai aşteptate proiecte din 2012.

Primarul Municipiului Bucureşti a vizitat azi Pasajul Pipera pentru a inspecta stadiul lucrărilor. Acesta a anunţat că podul va fi dat în folosinţă în decursul zilei de azi, în jurul orei 15.10.

„Nu mai aştept să tai panglica, îi dăm drumul!! Imediat acum, îşi strâng băieţii jucăriile (utilaje de construcţii) şi într-o oră îi dăm drumul. O să mă urc în maşina personală şi o să vin să dau o tură pe pasaj, aşa de plăcere“, a spus Oprescu.

„În fiecare zi sunt 48.000 de maşini care pleacă din Pipera spre Bucureşti. Pasajul o să aibă impact semnificativ pentru şoferii Bucureşteni“, a adăugat primarul Capitalei.

Lucrările nu au fost însă finalizate în totalitate în zonă. Astfel, mai e de lucru la unele trotuare şi sub pasaj. Oprescu a anunţat că în perioada următoare vor fi realizate şi teste de zgomot în apartamentele din blocurile de lângă pasaj, pentru a nu avea reclamaţii.

Inaugurarea, amânată de cinci ori

Lucrările la pasaj au început octombrie 2010 şi ar fi trebuit să se termine un an mai târziu. De atunci însă au mai fost avansate patru termene pentru finalizarea lucrărilor, cel mai recent fiind înainte de Paşte. Potrivit lui Oprescu, întârzierile au fost cauzate de mutarea cablurilor de electricitate ale Enel, precum şi de iarna grea.

Pasajul Pipera supratraversează intersecţia Căii Floreasca cu strada Avionului şi pe cea dintre Bulevardul Barbu Văcărescu şi strada Av. Alexandru Şerbănescu. Lungimea totală a pasajului este de 740 de metri, din care podul propriu-zis are 580 de metri de metri, iar rampele, 160 de metri. Pasajul are câte două benzi pe sens cu o lăţime de câte 3,50 de metri, mărginite pe exterior de trotuare de serviciu, de câte un metru lăţime. Sub pasaj vor fi amenajate aproximativ 200 de locuri de parcare atât pentru rezidenţi, cât şi pentru vizitatori.

Proiectul a vizat şi lărgirea Şoselei Pipera la şase benzi, faţă de patru câte sunt în prezent, de la intersecţia acesteia cu străzile Elena Caragian şi Moeciu şi până la actualul pasaj suprateran Pipera-Tunari, pe o lungime de 1.658 de metri. Cele trei benzi sunt separate de un scuar cu verdeaţă. Totodată, pe ambele părţi ale pasajului au fost prevăzute bretele rutiere cu câte două benzi de circulaţie, late fiecare de câte 3 metri. Potrivit Primăriei Capitalei, lărgirea Şoselei Pipera a fost necesară pentru asigurarea accesului în zona de nord a Capitalei dinspre Autostrada A3, şi nu influenţează negativ circulaţia pe Barbu Văcărescu, arteră ce face legătura între DN1 şi inelul principal de circulaţie.
   
Influenţă pozitivă pentru 100.000 de vehicule

Se estimează că pasajul Pipera va fi tranzitat zilnic de aproximativ 40.000 de maşini. Beneficiile acestui proiect se vor amplifica odată cu finalizarea lucrărilor la viitoarea autostradă A3, care se va lega de reţeaua de străzi din Bucureşti în zona Petricani - strada Fabrica de Glucoza. Conform municipalităţii, proiectul va influenţa pozitiv în jur de 100.000 de vehicule zilnic, prin reducerea timpilor de deplasare în zona, dar şi prin scăderea consumului de carburant. Efectele vor fi benefice pentru toată zona aferentă arterei Pipera şi pasajului, prin creşterea fluenţei de circulaţie pe străzile Petricani, Bulevardul Dimitrie Pompei, Bulevardul Barbu Văcărescu, strada Av. Serbanescu, Calea Floreasca şi Şoseaua Fabrica de Glucoză.

Lucrările au fost executate de asocierea PA&CO International SRL şi F. Kirchhoff Strenbau GmbH Co KG. Valoarea investiţiei este de 138 de milioane de lei.

Citeşte şi:

Restricţiile de la Pasajul Pipera nu au fost ridicate nici acum

FOTOGALERIE Victimele Pasajului Pipera: la numai câţiva metri de modernul pod din nordul Capitalei, străzile nu sunt asfaltate şi nu au canalizare

Oprescu dă verde Pasajului Pipera: primarul general a anunţat finalizarea proiectului în câteva zile

Oprescu: Pasajul Pipera va fi deschis circulaţiei în câteva zile

Primarul Capitalei, gata de inaugurări: ce panglici mai taie Oprescu până la alegeri

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite