FOTOGALERIE Victimele Pasajului Pipera: la numai câţiva metri de modernul pod din nordul Capitalei, străzile nu sunt asfaltate şi nu au canalizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Bucureşti, nu departe de Pasajul Pipera, care urmează să fie inaugurat în curând, există două străduţe care arată ca uliţele unui sat uitat în timp. Din cauza lucrărilor la pasaj locuitorii celor două străduţe nu mai au pe unde să iasă cu maşinile şi sunt nevoiţi să o ia printr-un parc din apropiere. În plus, de când au început lucrările, zona a rămas fără iluminat public.

Neasfaltate şi fără canalizare, străzile Caierului şi Ţintea se află lângă staţia de metrou Aurel Vlaicu. Fiecare dintre ele nu are mai mult de câteva zeci de metri.Pe hărţi, apar ca având ieşire în Şoseaua Pipera. De când a început şantierul pentru construirea pasajului, nu mai sunt însă legate de artera principală. Ca să ajungă acasă, şoferii din zonă trebuie să ocolească şi să intre cu maşinile prin parcul Monumentului Ostaşului Sovietic.

Asfaltare în regie proprie

„N-avem canalizare, n-avem nici apă. E o conductă ruginită trasă din '84 de la metrou, pe care o foloseau atunci pe şantier. De aici bem noi apă. Stai în mijlocul Bucureştiului, cu hazna în curte!", spune Dumitru Popa, de pe strada Caierului.

La numai câţiva metri de modernul Pasaj Pipera străzile nu sunt asfaltate şi nu au canalizare

CLICK pe imagini pentru a vedea fotogaleria!

Localnicii au trimis de mai multe ori sesizări Primăriei Sectorului 1, fără vreun rezultat. "Au venit pe-aici, au fotografiat, au zis că ne rezolvă, dar nu s-a întâmplat nimic", a mai spus Popa. Omul a pus acum bani împreună cu un vecin pentru a turna ciment în dreptul caselor.

Şi pe strada Ţintea este o situaţie asemănătoare. "Tot cartierul e frumos, numai aici nu! E ultima stradă fără canalizare, fără pavaj", spune Elisabeta Răgălie, o femeie care locuieşte de 20 de ani în zonă. "Vine acum căldura şi miroase groaznic, de la haznalele din curte", adaugă ea supărată.

La câţiva paşi se află altă străduţă, Cerceilor, care este asfaltată, are canalizare şi apă curentă, dar unde iluminatul public nu mai funcţionează de doi ani. Cam de când a început şantierului pasajului.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Bucureşti

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite