Judecătorii au decis: Nuțu Cămătaru rămâne în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii au cerut Instanței să contopească pedepsele primite de Ion Balint, zis Nuțu Cămătaru. Instanța a hotărât ca interlopul să rămână în arest.

UPDATE 13.00:

Instanța de judecată a decis ca interlopul Nuțu Cămătaru să rămână în arest, după ce procurorii au cerut contopirea pedepselor. Ion Balint rămâne în detenţie, după ce Tribunalul Bucureşti i-a respins, vineri, cererea de punere în libertate pe motiv că a executat în detenţie o perioadă mai mare de şase ani, pedeapsa primită la ultima condamnare, solicitare cu care procurorul a fost de acord.

Nuțu Cămătaru ar putea fi eliberat, după ce procurorii au cerut contopirea pedepselor, iar judecătorii au luat în calcul această variantă, potrivit Realitatea TV.  Interlopul s-a predat pe 14 mai, după ce fusese dat în urmărire generală.

Scapă mai ieftin decât sentinţa?

Avocatul lui Nuțu Cămătaru susținea chiar dinaintea încarcerării interlopului că acesta ar putea fi eliberat foarte repede. „Vom constesta numărul anilor de închisoare care i-a fost dedus prin hotărârea Curţii Supreme. Este un calcul matematic, Sile Cămătaru a fost în detenţie mai mult de nouă ani, în timp ce ICCJ i-a dedus, vineri, doar aproximativ şapte şi jumătate. Câtă vreme avem la dispoziţie calea internă de atac, nu putem vorbi despre o sesizare la CEDO. Care sesizare nu ar fi una nouă, ci o completare la cea care a fost făcută acum mai mulţi ani, prin 2005, dacă îmi amintesc bine, după ce dosarul a plecat la instanţă, şi care viza încălcarea unor proceduri în cursul urmăririi penale", susţine avocatul Daniel Caraman, cel care îi reprezintă pe fraţii Cămătaru.

Culmea: despăgubiri de la CEDO

Anul trecut, Nuţu Cămătaru a primit despăgubiri de 3.200 de euro de la statul român, după ce a apelat la CEDO, pentru durata prea mare a procesului. Nimeni nu a fost tras la răspundere, însă, pentru dispariţia acelui dosar din 1995 şi întârzierea procesului cu şapte ani. După condamnările din 2004, Sile şi Nuţu Cămătaru au ajuns chiar şi în Parlamentul României. Cei doi au făcut o plângere conform căreia au fost bătuţi de jandarmi şi arestaţi nelegal. Mai mult, lui Nuţu i s-ar fi furat şi un inel în valoare de 3.200 de euro. Aşa au ajuns cei doi să fie audiaţi de Comisia de Abuzuri a Senatului.

Citeşte şi:

Fraţii Cămătaru, alba-neagra cu Justiţia română

Sile și Nelu Cămătaru au anunțat că se vor preda

Istoria Cămătarilor, cea mai periculoasă grupare criminală a României

Cum a fost prins Sile Cămătaru în stil Schengen

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite