Cum a fost prins Sile Cămătaru în stil Schengen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sile Cămătaru a fost depistat la un control de rutină, noaptea trecută la ora 1.30. Mafiotul se afla cu alte trei persoane în maşină şi a fost oprit de autorătăţi pe autostrada, lângă oraşul Frankfurt.

Vasile Balint, cunoscut ca Sile Cămătaru a fost prins în timp ce se afla pe autostradă, în zona Frankfurt, la un filtru de rutină al autorităţilor germane. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului General de Poliţie Departamentul Urmăriri, în acest moment, interlopul se află în custodia autorităţilor germane.

"Vreau înca de la început să apreciez termenul foarte scurt din momentul urmăririi penale internaţionale la prinderea sa. Poliţia Română lucrează cu instrumente schengen, din acest punct de vedere suntem în Schengen. La 4 ore de la emiterea mandatului de arestare europea, interlopul urmărit a fost prins de colegii din Germania", a declarat Adrian Dumitrescu, comisar şef Urmăriri din cadrul IGPR.

Sistemul de cooperare dintre autorităţile române şi cele nemţeşti a funcţionat eficient, la patru ore după emiterea mandatului Sile Cămătarul fiind prins într-o maşină cu număr de Frankfurt, la un filtru de rutină de pe autostradă. "Ieri seară, la ora 19, s-au solicitat instanţele judecatoreşti, s-a eliberat mandatul european de arestare, iar într-un termen foarte scurt, în jurul orei 1.30, a fost localizat la un filtru de rutină poliţienesc din Germania. Este puţin de crezut că a fost vorba de o predare voluntară în condiţiile în care interlopul a fost găsit la un filtru", a mai spus acesta.

La momentul în care a fost prins la control în trafic, se deplasa cu alte trei persoane, într-un autoturism înmatriculat pe Germania. S-a semnalat că este în baza urmăriţilor internaţionali. "Conform procedurii standard pentru statele din zona Schengen, în 10 ore va fi prezentat în faţa procurorilor, iar autorităţile române vor trimite autorităţilor germane mandatul de arestare european", a mai explicat Dumitrescu.

Nuţu Cămătaru nu ar fi părăsit graniţele ţării, dar este şi el pe lista urmăriţilor europeni. "Cea de a doua persoană pe care o cautam nu a fost găsită încă,  activităţile de căutare continuă, să speram ca în cel mai scurt timp. Şi pentru cel de al doilea avem mandat internaţional, cu toate că nu avem informaţia că Nuţu Cămătaru ar fi plecat din ţară. De ieri existau mandate de urmărire naţională. Mai devreme sau mai târziu vor veni toţi în ţară", conchide comisarul şef Adrian Dumitrescu. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite