Sile Cămătaru se întoarce în România după peste două luni de stat în arestul poliţiei germane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sile Cămătaru a fost depistat la un control de rutină, pe 12 mai, de poliţiştii din oraşul german Nürnberg. Cu toate că procedura de extrădare trebuia să dureze 10 zile, interlopul nu se află nici acum în România.

Autorităţile germane au aprobat scoaterea din ţară a interlopului Vasile Balint, cunoscut ca Sile Cămătaru, acesta urmând să fie extrădat în următoarele zile.

Cu toate că interlopul ar fi trebuit să fie extrădat în 10 zile, procedura a durat mai bine de două luni, şi asta pentru că autorităţile din Germania au cerut mai multe documente Tribunalului din Bucureşti.

"Zilele următoare Sile Cămătaru va fi adus în ţară, unde va fi arestat şi în funcţie de actele în cauză va intra in arestul Capitalei sau în închisoare", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratulu General de Poliţie din România, Raluca Seucan.

El este acuzat de crimă organizată, acte de cămătărie şi de proxenetism.

Iniţial, Sile Cămătaru a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru proxenetism, cămătărie şi trafic de persoane. Curtea de Apel Bucureşti a redus sentinţa acestuia la 13 ani, din care el a ispăşit şapte ani şi jumătate. Pe 11 mai, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca Sile Cămătaru să execute în întregime cei 13 ani de detenţie, ceea ce înseamnă că interlopul mai are de stat după gratii cinci ani şi jumătate.

Citeşte şi: Cum a fost prins Sile Cămătaru în stil Schengen

UPDATE Sile Cămătaru a fost prins în Germania, la un control de rutină

Poliția îl caută pe Sile Cămătaru, pentru a-l duce în arest

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite