UPDATE Sile Cămătaru a fost prins în Germania, la un control de rutină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sile Cămătaru a fost depistat la un control de rutina, aseară, de poliţiştii din orașul german Nürnberg, conform declaraţiei comisarului-sef Adrian Dumitrescu, şeful Serviciului Urmăriri din cadrul IGPR.  Poliţia Germană l-a reţinut în trafic, în urma unui control.

UPDATE 9.00: Smaranda Stoica, mama fraţilor Cămătaru, a declarat în direct, pentru două televiziuni de ştiri, că băieţii ei nu intenţionau să fugă de încarcerare. Aceasta susţine că Sile Cămătaru a plecat în Germania pentru a-i aduce medicamente naturiste.



"Nuţu (foto sus, în penitenciar) s-a dus în Germania la un magazin de medicamente naturiste. Nu ştiam că se va pronunţa instanţa. Nu a vrut să fugă. Ne-au ţinut în tribunale opt ani. M-au judecat şi pe mine. Până la 75 de ani nu am fost infractoare, acum m-au judecat şi m-au achitat. Pentru ce am fost şi eu anchetată? Mă voi duce la instanţele internaţionale. Când am văzut că se ia o amploare aşa mare i-am spus: Mămică, mergi să te predai!", a spus Smaranda Stoica, mama fraţilor Cămătaru. Aceasta a mai adăugat că Sile (foto jos) şi Nuţu Cămătaru au probleme cu legea din cauză că s-a implicat în finanţări pentru campania electorală.


image
Sile Camataru

"Dacă nu ştiaţi vă spun eu cum se dau bani pentru campania electorală. De aia sunt la puşcărie copiii mei. Aia care au venit la putere i-au băgat. Dosarul e din 2003, au fost arestaţi şi eliberaţi pentru că le-au expirat mandatele. Acum când s-a dat verdictul definitiv s-a băgat această părnunţare. Băiatul meu, Nuţu, nu a ştiut că se va da sentinţă, el a făcut în plus o lună de puşcărie", a spus Smaranda Stoica.

Ieri, rudele fraţilor Cămătaru susţineau că Sile este în Costa Rica.

Poliţia Germană l-a reţinut în trafic, în urma unui control, după ce a fost emis mandatul european pe numele acestuia. Un magistrat din Germania îl va audia pe Sile Cămătaru şi apoi acesta va fi adus în România sub escortă.

UPDATE 8.00: Sile Cămătaru a fost depistat la un control de rutina, aseară, de poliţiştii din orașul german Nürnberg, conform declaraţiei comisarului-sef Adrian Dumitrescu, şeful Serviciului Urmăriri din cadrul IGPR.

Femeia spune că fiul ei a plecat, acum trei zile, în Germania pentru a cumpăra medicamente și nu știa că instanța îl va condamna la închisoare.

”Când am văzut că se ia așa o amploare degeaba, i-am zis 'du-te și te predă acum'. Fiul meu nu a plecat din țară sau a fugit de pedeapsă. Neștiind că se dă această pronunțare, acum trei zile a plecat în Germania după niște medicamente, pentru el care suferă de diabet cu inima și cu ochii și pentru mine, care sunt femeie bătrână și foarte bolnavă. Când a văzut pe la toate televiziunile ce s-a întâmplat, m-a sunat și i-am spus să se predea imediat”, a declarat femeia pentru postul de știri Antena 3.

Ea spune că fiii ei și-au ispășit deja pedeapsa, ba chiar au stat mai mult decât trebuia.

Despre Nuțu Cămătaru, ea spune că este în Capitală și se va preda la momentul potrivit, când ”își aranjează și el toate situațiile”. ”El a executat cu o lună și 20 de zile mai mult decât trebuia”, a mai declarat femeia.

Mama celor doi a ținut să precizeze că reputația negativă a fiilor ei este nemeritată, ei nu sunt cămătari.

”Nu au luat casa nimănui, iar porecla e de la bunicul lor”.

Adrian Dumitrescu, șeful serviciul Urmăriri din cadrul IGPR a declarat că pe numele celor doi, Curtea de Apel București a emis Mandatul Europeran de Arestare și Mandatul de Urmărire Europeană.

De asemenea, Dumitrescu a mai spus că el nu au fost încă informat dacă Sile s-a predat sau nu, încă nu i-au comunicat nimic autoritățile din Germania.

Fraţii Ion şi Vasile Balint, cunoscuţi drept Nuţu şi Sile Cămătaru, au fost condamnaţi, vineri, de instanţa supremă, printr-o decizie definitivă, la şase şi, respectiv, 13 ani de închisoare.

image
image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite