Fotografii incendiare cu elevele de la „Jean Monnet“, pe Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şcolăriţele de la „Jean Monnet“, liceu din Bucureşti stigmatizat de un recent scandal sexual, în care o elevă îl acuză pe profesorul de sport de viol, îşi postează pe site-urile de socializare cele mai provocatoatre poze.

Scandalul în care este implicat numele prestigiosului liceu din Primăverii, Colegiul Naţional „Jean Monnet“, este departe de a se fi stins. În timp ce dascălul Dan Octavian Vişan, acuzat de viol de către una dintre elevele sale, şi-a petrecut ieri ziua de naştere în arestul Poliţiei Capitalei, specialiştii în educaţie, internet şi părinţii găsesc alte rădăcini ale poveştii. Multe dintre elevele de la „Monnet“ îşi postează pe reţelele de socializare poze în care apar în ipostaze care de care mai sexy şi mai provocatoare.



Click pe fotogalerie pentru mai multe imagini cu elevele-sexy de la Liceul „Jean Monnet“

Vremea uniformelor cu fusta peste genunchi şi a codiţelor a apus de mult. Este epoca costumelor de baie etalate pe pagina personală de Facebook ca pe catwalk, a decolteelor adânci şi a buzelor ţuguiate, încadrate bine în poze.

Elevi-porno în lumea virtuală

Părinţii susţin că singura soluţie pentru stoparea fenomenului despuierii pe internet este educarea copiilor, lucru care se poate face doar în timp, iar autorităţile susţin că nu prea au în prezent instrumente prin care să le pedepsească pe „amazoanele“ de liceu decât dacă se ajunge la o situaţie scandaloasă, cum ar fi pozatul în revistele pentru adulţi sau scandaluri sexuale.

Noua Lege a Educaţiei dă putere mai mare consiliilor profesorale asupra acestor abuzuri. „Elevii trebuie să aibă un comportament exemplar atât în şcoală, cât şi în afara acesteia. Elevii pot fi exmatriculaţi în măsura în care se demonstrează că aceştia au o conduită imorală. Şcolile au mai mare putere odată cu adoptarea noii Legi a Educaţiei şi există regulamentele interne care prevăd sancţiuni“, a explicat Marian Banu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.



Click pe imagini pentru a vedea fotogalerie
Până când profesorii dau peste profilurile de pe site-urile de socializare ale elevilor şi se gândesc să ia şi ceva măsuri, părinţii ar trebui să-i supravegheze pe copii atât în viaţa reală, cât şi în cea virtuală. Aşa consideră şi Mihaela Gună, preşedinta Federaţiei Asociaţiilor de Părinţi. „Cred că ar trebui să încercăm să ne educăm copiii, nu mai este suficient să le asigurăm confortul şi atât. Ar trebui să încurajăm mai mult ieşitul în oraş, oriunde, la orice oră şi îmbrăcată cam în orice. Am văzut că s-au făcut şi şcoli ale părinţilor, dar nu par să dea prea mari rezultate deocamdată“, explică aceasta.

Eleve de la Jean Monnet, în fotografii incendiare pe Facebook
image
image

Click pe imagini pentru fotogalerie (eleva de la Jean Monnet care îşi acuză profesorul că a violat-o)



Copiii şi materiale cu conţinut sexual

Fenomenul transmiterii de mesaje cu caracter sexual îngrijorează întreaga lume. „Sextingul“ este foarte răspândit în rândul copiilor de vârste din ce în ce mai mici. Astfel, potrivit ultimului studiu EU Kids Online, 24% din copiii români cu vârste între 11 şi 16 ani care folosesc internetul au declarat că au văzut sau au primit mesaje şi poze cu conţinut sexual. 4% din puşti de aceeaşi vârstă au trimis sau postat astfel de conţinuturi. România este pe primul loc în Europa în ceea ce priveşte riscul în lumea virtuală.

Citeşte şi:

Cele mai sonore poveşti de amor dintre profesori şi elevi. Marile iubiri din şcolile străine după modelul Sexgate la „Jean Monnet“

Profii dezaxaţi, greu de dibuit

Conducerea Liceului „Jean Monnet“ verifică modul în care a fost organizată „excursia-sexy“ la Predeal

Profesorul de la „Jean Monnet” acuzat de viol a luat 8.30 la titularizare

Eleva de la Jean Monnet care susţine că a fost violată de profesorul de sport riscă să fie sancţionată. Liceul a început propria anchetă

Mărturii din excursia-sexy cu elevii de la Jean Monnet, de la Predeal: Niciun bărbat întreg la minte n-ar abuza sexual o minora răsfăţată!

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite