Eleva de la Jean Monnet care susţine că a fost violată de profesorul de sport riscă să fie sancţionată. Liceul a început propria anchetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Liceului Jean Monnet din Capitală a deschis propria anchetă în cazul profesorului acuzat că ar fi violat două eleve într-o excursie. Fata care a depus plângere penală împotriva profesorului ar putea fi sancţionată disciplinar de conducerea şcolii, dacă acuzaţiile ei se dovedesc nefondate.

După scandalul în care este implicat numele prestigiosului liceu din Capitală, conducerea instituţiei a hotărât să declanşeze o anchetă proprie pentru a afla ce s-a întâmplat de fapt în excursia de la Predeal. Dacă acuzaţiile de viol ale fetei la adresa profesorului de educaţie fizică se dovedesc a fi nefondate, eleva riscă sancţiuni disciplinare.

Cu toate acestea, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti susţin că în cazul în care există o anchetă penală, orice anchetă administrativă trebuie sistată.

„Pentru faptul că este elevă a şcolii nu poate păţi nimic dacă a minţit, organele legii hotărăsc care este pedeapsa în cazul în care fata a depus o mărturie mincinoasă. În plus, legea spune că orice anchetă administrativă este sistată în momentul în care există o anchetă penală pe rol. Profesorul dacă este exonerat de orice vină poate să se întoarcă în învăţământ, dar nu la acelaşi liceu de la care şi-a dat demisia“, a declarat, pentru „Adevărul“, inspectorul general şcolar, Cristian Alexandrescu.

Joi seară, părinţii elevei de la Liceul Jean Monnet au depus o plângere penală pentru viol la Poliţia Capitalei împotriva profesorului de educaţie fizică. Părinţii susţin că fata ar fi fost agresată sexual în timpul unei excursii care a avut loc la Predeal în urmă cu două săptămâni. Profesorul de educaţie fizică a fost reţinut vineri seară pentru 24 de ore. Acesta susţine că este nevinovat şi că şi-a dat demisia de la liceu în urma presiunilor care s-au făcut asupra sa şi a ameninţărilor pe care le-a primit.

Citeşte şi:

Profesorul de la Liceul „Jean Monnet“, acuzat că a violat o elevă, a fost eliberat. Bărbatul va fi cercetat în libertate

Psihologia profesorului cercetat pentru că ar fi violat două eleve: „Un narcisist care merge din floare-n floare“

Elevii de la Jean Monnet îl susţin pe Facebook pe profesorul acuzat că ar fi violat două fete: „Sunt nişte răsfăţate, nişte zero barat!“


Profesorul de sport a fost reţinut, aseară, pentru 24 de ore, fiind acuzat de abuz sexual asupra a două eleve.

Profesorul acuzat de viol, pe reţele de socializare: Sunt un real model pentru mine


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite