Consilierii bucureşteni au decis: trotuare rulante şi lifturi la Basarab GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii municipali au decis în cadrul unei şedinţe a Consiliului General al Municipiului Bucureşti să aprobe protocolul de cooperare între Municipiul Bucureşti şi CFR privind realizarea în comun a lucrărilor la Staţia Intermodală  din zona Gării Basarab.

Acordul de cooperare în care vor fi prevăzute obligaţiile şi drepturile fiecăreia dintre părţi va fi semnat de către primarul Sorin Oprescu şi de către reprezentanţii Companiei Naţionale de Căi Ferate Române.

CITEŞTE ŞI: Se reia circulaţia tramvaielor în zona Gara Basarab

Sistemul de scurgere, prima hibă a Pasajului Basarab

Pasajul Basarab a fost traversat pentru prima dată de la un capăt la altul

Pasajul Basarab, deschis cu ţârâita GALERIE FOTO

Practic, lucrările vor fi finanţate din bugetul Municipiului Bucureşti iar CFR se angajează să pună la dispoziţie planurile de arhitectură şi planurile instalaţiilor electrice şi mecanice pe care le deţine, dar şi terenul necesar lucrărilor. Acestea erau prevăzute în proiectul iniţial de construcţie a a Pasajului Basarab şi vor duce la finalizarea celui mai mare proiect de infrastructură din Capitală. Planul construcţiei prevede ca în zona pasajului Basarab să fie consruite o staţie de tramvai pe Podul Hobanat, să fie instalate copertine dar şi lifturi de acces, scări rulante sau trotuare rulante spre Gara de Nord.  Tot în şedinţa care s-a încheiat aseară în jurul orei 18.00, consilierii au respins propunerea  Comisiei de evaluare a situaţiilor sociale deosebite  privind aprobarea listei de repartizare a locuinţelor sociale. Dacă 25 de consilieri au votat pentru aprobarea listei, 22 dintre ei s-au abţinut. Astfel, proiectul de pe ordinea de zi nu a trecut. Pe lista respectivă se aflau 17 beneficiari dintre care opt erau angajaţi ai Primăriei şi nouă erau persoane evacuate din locuinţe. 

Consilierii municipali au mai votat şi proiectele dehotărâre privind desfiinţarea Spitalului Clinic Caritas „Acad. Nicolae Cajal" şi înfiinţarea Căminului pentru persoane vârstnice ce va purta acelaşi nume. Au fost aprobate şi proiectele de hotărâre privind reorganizarea Spitalului „Prof. Dr. Theodor Burghele", şi a Spitalului Clinic „Nicolae Malaxa".  A fost respins însă proiectul de aprobare a cuantumului Taxei Municipale pentru Apă Uzată pentru anul 2011. Două proiecte au fost scoase de pe ordinea de zi. Unul dintre ele se referea la reorganizarea Spitalului „Carol Davila", iar al doilea privea regulamentul de amplasare a benzinăriilor în Municipiul Bucureşti.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite