UPDATE Accident în lanţ cu tramvaie în Pasajul Lujerului din Bucureşti: zeci de răniţi VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei tramvaie s-au tamponat în Sectorul 6 din Bucureşti, în Pasajul Lujerului. Peste 50 de persoane au fost rănite în accident și au ajuns la trei spitale din Capitală. Cinci victime se află în stare foarte gravă.

UPDATE 20.40 Vatmanul celui de-al treilea tramvai implicat în accidentul produs joi în Pasaj Lujerului, care este cercetat pentru vătămare corporală din culpă, crede că ar fi putut evita impactul dacă s-ar fi deplasat cu o viteză mai mică, a declarat Daniel Piştea.

"Din declaraţiile celui de-al treilea vatman reiese că a observat târziu tramvaiul care se afla în faţa sa, că a frânat, însă a fost prea târziu. Vatmanul apreciază că ar fi putut evita accidentul dacă ar fi condus cu o viteză mai mică", a precizat Piştea.

Potrivit şefului Serviciului Accidente Rutiere, în zona respectivă limita de viteză este de 30 km/h.

UPDATE 20.20 Daniel Piştea, şeful Serviciului Accidente Rutiere din cadrul Brigăzii Rutiere a Poliţiei Capitalei, a afirmat că în accident sunt 92 de victime, dintre care şase sunt minori cu vârste cuprinse între 5 şi 18 ani.

"Dintre cele 92 de persoane nici una nu s-a prezentat la Brigada Rutieră pentru a depune plângere. Termenul de depunere a plângerilor este de două luni de la data când persoana vătămată a luat la cunoştinţă cine este autorul", a afirmat Piştea.

Potrivit acestuia, până joi la ora 19,00 la spitalele din Bucureşti s-au prezentat 92 de victime ale accidentului, 23 dintre acestea fiind diagnosticate drept grav rănite. Potrivit standardelor poliţiei este grav rănită orice persoană care are "un diagnostic mai grav decât entorsă", a precizat reprezentantul Brigăzii Rutiere.

UPDATE 19.15 79 de persoane au fost rănite în urma accidentului de azi dimineaţă, potrivit estimărilor autorităţilor. Niciunul dintre răniţi nu este în stare foarte gravă şi viaţa nu le este în pericol, relevă primele date ale anchetei desfăşurate de procurori.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecatoria Sectorului 6 au audiat vatmanii primelor două tramvaie şi pe martorii oculari ai incidentului, informează Ministerul Public. Potrivit unui comunicat remis de Parchet, în cursul zilei de joi, urmează sa fie audiat manipulantul celui de-al treilea tramvai care ar fi provocat, asa cum a rezultat din cercetarile de pâna acum, accidentul, acesta fiind ranit. Toţi trei au fost testati.

Inspectoratul Teritorial de Muncă face cercetări în cazul accidentului din Pasajul Lujerului, considerat accident colectiv de muncă, deoarece vatmanii erau în timpul programului şi majoritatea pasagerilor mergeau la locul de muncă.


VIDEO Imagini înregistrate cu telefonul mobil

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, Bogdan Oprița, a declarat că la unitatea medicală au ajuns 28 de pacienți, dintre care 20 au fost aduși de ambulanță, iar șapte au venit la spital prin mijloace proprii. Toate cele 28 de victime au primit îngrijiri de urgență la Floreasca. Patru persoane au rămas internate, dintre care o femeie se află la secția de neurochirurgie, având o plagă pe scalp. Conform declaraţiilor medicilor, starea pacienților este stabilă deocamdată. Din accident au rezultat peste 50 de victime, care se află la spitalele Floreasca, Elias și Spitalul Universitar. În total, cinci persoane se află în stare gravă. 

Citește mărturiile unui pasager aici:

Povestea tragediei din tramvai, văzută prin ochii unui pasager: „Oamenii plini de sânge spărgeau gemurile ca să se salveze”

"Distanţa dintre tramvaie nu a fost prea mare. Cu toate că vatmanii au acţionat frânele, tramvaiele s-au tamponat unul câte unul. Din păcate, mi s-a comunicat că au fost răniţi mai mulţi călători. De la SMURD mi s-a comunicat că sunt 28 de persoane accidentate", a declarat Brânduşa Răiceanu, purtător de cuvânt RATB.


image

Purtătorul de cuvânt al ISU, Daniel Vasile, a făcut bilanțul tragediei din Pasajul Lujerului: „La locul accidentului au ajuns 16 echipaje ISU care au acordat primul ajutor și au transportat victimele la Spitalul Universitar, Spitalul Floreasca și Spitalul Elias. Dintre zecile de persoane rănite în accident, 37 au fost duse de urgență la spital, iar celelalte au primit asistență medicală la fața locului. O parte dintre cei raniți s-au deplasat singuri la spital. S-a ajuns cu dificultate la locul incidentului, însă ambulanțele au reușit să preia la timp cele mai grave cazuri. Accidentul a fost raportat de unul dintre pasagerii din ultimul tramvai. Mijloacele de transport sunt deformate și au gemurile laterale sparte. Unele dintre acestea au fost sparte pentru a extrage victimele din interior. Momentan traficul este oprit în pasaj, se circula numai pe la suprafaţă. La fața locului a venit și o autospecială cu apă și spumă pentru a preveni un eventual incediu, dar, din fericire nu a fost nevoie. Toate cele 37 de victime transportate la spital au suferit leziuni majore, iar trei persoane se află în stare foarte gravă. Printre victime se numără și un copil”, a declarat Daniel Vasile.

Citeşte alte datelii aici:
Misiune de salvare în "Pasajul Groazei": 14 echipaje ISU îngrijesc răniții din tramvaiele ciocnite. 37 persoane au ajuns la spital

Printre zecile de răniţi se numără şi doi dintre vatmanii tramvaielor implicate în accident, potrivit România TV. Un copil a fost rănit în accident şi a fost transportat la Spitalul Floreasca.


2

image

"Primul tramvai s-a defectat şi a ieşit de pe şine, iar celelate trei nu s-au oprit în timp util. Momentan nu ştim care a fost motivul defecţiunii", a mai spus purtătorul de cuvânt RATB.

"Avem implicate opt echipaje de prim-ajutor şi două ambulanţe de terapie intensivă. Sunt 28 de răniţi", a declarat Bogdan Opriţa, coordonator SMURD Bucureşti, aflat la faţa locului.

"Este un accident nefericit. Sunt mai mulţi răniţi. Nu ştim câţi sunt răniţi. RATB-ul va înlocui tramvaiele cu autobuze. Cei care vor să circule pe aceea rută vor putea lua autobuze de la mall până la Crângaşi. Pentru cele două staţii blocate, vor fi accesibile autobuze", a declarat Victor Iovici, viceprimar al Capitalei.

Citește alte detalii aici:

IPOTEZĂ RATB: Primul tramvai 41 implicat în accident s-a blocat şi a rămas pe şine

"Cei de la SMURD le-au pus acele gulere pentru a-i proteja. Am vorbit cu spitalele să li se acorde îngrijire specială", a mai spus Victor Iovici.

"SMURD-ul îşi face datoria din plin şi ei vor ridica toate victimele. Fluidizarea traficului nu se va face decât cu ajutorul autobuzelor. Primăria sectorului 6 este prezentă pentru a intereveni pentru orice problemă", a declarat Cristian Poteraş, primarul sectorului 6. El a mai spus că SMURD-ul coordonează activitatea de acolo.

Aproximativ 7 persoane au ajuns la Spitalul Universitar. Nicio persoană nu este rănită grav.

"Mă aflam în al doilea tramvai şi el circula cu viteza normală, nu pot să vă spun cu cât. Mi s-a pus un guler deorece aşa au spus cei de la SMURD că este procedura", a afirmat un rănit.

CLICK pe fotogalerie pentru a vedea imagini de la locul accidentului!

image

La faţa locului mai sunt şase-şapte persoane, care vor fi ulterior transportate la spital. "Cabina unui tramvai este de nerecunoscut, cabina este turtiă.

"În jurul orei 7, în pasajul Lujerului, un tramvai s-a defectat şi celelate două tramvaie nu au văzut şi s-a produs accidentul. Există circa trei răniţi grav", a declarat Andrei Codău, purtător de cuvânt Poliţia Rutieră.

În ceea ce priveşte traficul în pasajul Lujerului este blocat, iar cei care vor să circule prin zonă trebuie să folosească rutele ocolitoare către Bulevardul Iuliu Maniu, Bulevardul Drumul Taberi sau Bulevardul Ghencea, a explicat Andrei Codău.

Un martor a declarat că prima ambulanţă a ajuns la faţa locului la 3-4 minute de la apelul telefonic făcut către 112.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite