IPOTEZĂ RATB: Primul tramvai 41 implicat în accident s-a blocat şi a rămas pe şine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Accidentul de la pasajul Lujerului în care au fost implicate trei tramvaie a avut loc din cauza faptului că unul dintre tramvaie s-a defectat şi a rămas blocat pe şine, potrivit RATB.

Unul dintre tramvaie s-a defectat şi a rămas blocat pe şine, iar celelalte două tramvaie care circulau în spate nu au putut evita impactul pentru că se aflau la distanţe foarte mici, aceasta este ipoteza de la care pleacă cei de la RATB pentru a depista cauzele care au dus la producerea accidentului de astăzi de dimineaţă din Pasajul Lujerului.



„Evenimentul s-a produs pe sensul spre Piata Presei Libere. Primul tramvai implicat in accident a ramas defect pe linie, cel de-al doilea a oprit, însă cea de-a treia garnitură n-a mai reuşit să oprească la timp şi a lovit cele două tramvaie din faţă, oprite pe linie. În urma impactului, două dintre tramvaie au deraiat, respectiv cel de-al doilea şi al treilea. Distanţa mică dintre tramvaie de datorează faptului că acestea au stat la semofor şi au plecat la scurt timp unul după altul. Impactul nu a mai putut fi evitat, deşi vatmanii au acţionat sistemul de frânare“, se arată într-un comunicat al RATB.

2

„Vatmanii celor două tramvaie din spate au frânat, dar distanţa era foarte mică şi impactul nu a putut fi evitat", a precizat purtătorul de cuvânt al RATB, Brânduşa Raeceanu.

Citeşte alte datelii aici:
Misiune de salvare în "Pasajul Groazei": 14 echipaje ISU îngrijesc răniții din tramvaiele ciocnite. 37 persoane au ajuns la spital

image
image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite