Misiune de salvare în Pasajul Groazei: 14 echipaje ISU îngrijesc răniții din tramvaiele ciocnite. 37 de persoane au ajuns la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit autorităţilor,37 de persoane au fost transportate la spitale, dintre care 5 sunt rănite grav. Victimele au fost transportate la Spitalul Universitar, Spitalul Elias şi Spitalul de Urgenţă.

UPDATE 9:13

"În acest moment se cercetează la faţa locului. Cauza nu s-a stabili deorece ancheta este în curs de desfăşurare, sub supravegherea strictă a judecătorilor. Toţi cei trei vatmani nu au consumat băuturi alcoolice. Cercetarea la faţa locului este în curs de desfăşurare. Au desfăşurat activităţi de fluidizare a traficului. Tramvaiele vor fi deblocate de îndată ce cercetarea de la faţa locului se va încheia",a declarat purtătorul de cuvînt de la Accidente Rutiere.

UPDATE Accident în lanţ cu tramvaie în Pasajul Lujerului din Bucureşti: zeci de răniţi

"După ce a avut loc defecţiunea, controlorul a anunţat dispeceratul că a avut loc o defecţiune şi la puţin timp a avut loc coliziunea cu celelalte două tramvaie", a afirmat Brânduşa Raeceanu, purtător de cuvânt de la RATB. În ceea ce priveşte distanţa care trebuie respectată de către tramvaie,Raeceanu a spus că depinde de traficul din zonă, iar în cazul tramvaielor care circulă pe linia 41, acestea circulă la un interval de trei minute. 

20 de răniţi au ajuns la Spitalul Universitar, iar la Spitalul Floreasca au ajuns 21 de persoane.


image

Reprezentanţii RATB susţin că motivul accidentului îl reprezintă o defecţiune tehnică a unuia dintre tramvaiele implicate în coliziune. "Un tramvai a rămas blocat pe linie, iar alte trei care veneau din spate s-au ciocnit unul de altul, iar două dintre ele au deraiat", a precizat Brânduşa Răeceanu, purtător de cuvânt al RATB.

2

image

"La faţa locului s-au deplasat 14 echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, iar 15 dintre victime, cu răni grave, au fost transpoortate la Spitalul Elias şi Spitalul Universitar. Avem informaţii că accidentul s-ar fi produs în urma impactului dintre mai multe tramvaie. În acest moment în pasaj se mai află călători care primesc îngrijiri medicale", a precizat Daniel Vasile, purtator de cuvant ISU.

Accidentul produs în aceasta dimineaţă a blocat circulatia in zona.

"În urma accidentului deosebit de grav, circulaţia în Pasajul Lujerului a fost blocată iar la suprafaţă se circulă cu dificultate", sustine Andrei Codau, purtator de cuvant al Politiei Rutiere.

 Bogdan Opriţa, coordonator SMURD, spune că trei dintre pasageri sunt în stare gravă, având traumatisme cerebrale, iar restul au diverse fracturi.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite