Vlad Vodă, al treilea actor într-o familie de trei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Festivalul de Film pentru copii şi adolescenţi KINOdiseea, Vlad a prezidat juriul. A fost crescut în mediu artistic, numele lui figurând pe afişe de film precum multipremiatul scurtmetraj „Valurile” al lui Adrian Sitaru.

Citiţi şi

Tudor Răpiţeanu desemnează filmul câştigător la KINOdiseea

Atena Necoară a descoperit opera cu "Adevărul"

Maria Costache este ultimul grafician de filme

Vlad este fiul lui Bogdan şi al Clarei Vodă, doi actori talentaţi ai Teatrului Nottara, prezenţi de asemenea în pelicule apreciate de jurii internaţionale. La 3 ani, Vlad a apărut prima dată într-o reclamă la ulei. „Eu şi o fetiţă trebuia să batem în masă cu furculiţa şi să strigăm: <<Vrem mâncare!>>”, povesteşte Vlad prima experienţă filmată. De la 5 ani joacă în filme, iar în CV şi-a trecut deja şase pelicule. Apare în distribuţia scurtmetrajelor „Valuri” lui Adrian Sitaru, unde îl joacă pe Alex, „Lecţia de box”, de Alexandru Mavrodineanu, precum şi în lungmetrajul „Town Creek” de Joel Schumacher.

„La KINOdiseea m-am simţit important!”

Cu părul lung, la fel ca Johnny Deep despre care spune că este simpatic, Vlad vorbeşte cu o naturaleţe dezarmantă despre actorie. „Am avut emoţii doar la primul film. Pe platoul cel mai mult îmi place când mă filmează pe mine!”, spune dezinvolt tânărul. Cu Adi Sitaru a lucrat relaxat timp de o săptămână, mai ales că i-a dat replica mamei lui. La fel şi în „Colivia”. „Era emoţionant, mai ales că mama o imita pe bunica şi o vedeam pe ea în ochii mamei”, îşi aminteşte puştiul.

Despre Schumacher spune că este „cool”: „Ne dădea bomboane din America pe platourile de filmare şi ne lăsa să lâncezim pe scaunele tip Hollywood, cu nume de celebrităţi”, spune tânărul actor. Sfaturi despre actorie nu vrea să primească, pentru că nu vrea să fie influenţat în stilul lui. „Părinţii mi-au spus că o să descopăr singur cum stau lucrurile!”, spune Vlad. Ca un actor profesionist, Vlad spune că a avut noroc să joace cu astfel de regizori.

Acum câteva zile, fiul familiei Vodă a filmat şi cu tatăl său. „S-a turnat la o şaormerie. Aici trebuia să fiu un copil stresat de tatăl lui care vroia să-l transforme într-un mitocan”, povesteşte actorul.

La KINOdiseea, festivalul de film al copiilor care tocmai s-a încheiat, Vlad a fost încântat de experienţă. „Am fost norocos să particip şi m-am simţit important”, spune el.
 
Întrebări şi răspunsuri

Vei fi actor şi când vei fi mare?

Vreau să pot juca nu ca o obligaţie de serviciu şi cel mai tare îmi doresc să am o formaţie de heavy-metal. Cânt deja la chitară, iar trupa mea va avea patru membri.

Nu ai probleme la şcoală din cauza părului lung?

Faptul că joc în filme mă ajută mult. Asta şi pentru că nu mai primesc observaţii legate de aspectul meu fizic.

Ce-i place

Îi plac animalele. Adoră muzica rock şi nu pentru că i-ar fi impus părinţii. A mers la cele mai mari concerte ale anului: Metallica, AC/DC, Guns N’Roses şi Ozzy Osbourne. „Tata ascultă Mozart şi zice că toţi sunt nişte făcături. Nu-mi place când spune asta”, declară Vlad.
 
Ce nu-i place

Nu-i place să înveţe la Matematică şi să facă teme pentru şapte ore pe zi. „Nu-mi plac Lady Gaga şi nici Justin Timberlake”, mai spune Vlad.

Profil
Născut: 22 septembrie 1997, Bucureşti
Studii: Elev în clasa a VII-a la Şcoala nr. 11 „Ion Heliade Rădulescu”
Familie: fiul actorilor Clara şi Bogdan Vodă

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite